Картофите са един от най-популярните зеленчуци, продавани през цялата година. Именно в изпечен вид зеленчукът запазва повечето витамини и вещества, необходими на тялото.
Нарязваме картофите, намазваме с масло и подправки и ги слагаме във фурната. В резултат на това получаваме нежни, напоени с масло картофи с вкусна златистокафява коричка.
Съставки:
- картофи – 800гр
- краве масло – 100 гр
- чесън – 2 скилидки
- сладък червен пипер
- млян черен пипер
- сол
- зеленина (копър, магданоз)
Начин на приготвяне
- Белим картофите. Нарязваме на тънки пръстени.
- Поставяме резените картофи в намаслена тава за печене и ги разстелете като хармоника.
- Слагаме чесъна, червения пипер, черния пипер, солта и разтопеното масло в купата на блендера. Смиламе добре и намазваме картофите с получения дресинг.
- В предварително загрята до 190 градуса фурна изпечете картофите за 45-50 минути. Поръсете готовото ястие с билки.
Съвет
Използвайте подправки по ваш вкус.