Картофи с масло на фурна: Рецепта за вкусна гарнитура

Pixabay

Картофите са един от най-популярните зеленчуци, продавани през цялата година. Именно в изпечен вид зеленчукът запазва повечето витамини и вещества, необходими на тялото.

Нарязваме картофите, намазваме с масло и подправки и ги слагаме във фурната. В резултат на това получаваме нежни, напоени с масло картофи с вкусна златистокафява коричка.

Съставки:

  • картофи – 800гр
  • краве масло – 100 гр
  • чесън – 2 скилидки
  • сладък червен пипер
  • млян черен пипер
  • сол
  • зеленина (копър, магданоз)

 

Начин на приготвяне

  1. Белим картофите. Нарязваме на тънки пръстени.
  2. Поставяме резените картофи в намаслена тава за печене и ги разстелете като хармоника.
  3. Слагаме чесъна, червения пипер, черния пипер, солта и разтопеното масло в купата на блендера. Смиламе добре и намазваме картофите с получения дресинг.
  4. В предварително загрята до 190 градуса фурна изпечете картофите за 45-50 минути. Поръсете готовото ястие с билки.

 

Съвет

Използвайте подправки по ваш вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *