- март 26, 2024
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
-
Прегледа45
Световноизвестният десерт Panna Cotta е изобретен в Северна Италия. Това е ястие, което съдържа сметана, захар, желатин и ванилия. Не е трудно за приготвяне, а може да зарадва всеки, който го опита.
Италианският десерт произхожда от град Пиемонт и представлява кремообразен пудинг. В буквален превод този десерт означава варена сметана.
Сега можете да видите Panna Cotta в Италия във всяко заведение. Това е неразделна част от културата на страната.
Нека направим този прочут десерт у дома.
Съставки
Начин на приготвяне
Разбъркайте 5 грама желатин в топла вода и оставете да набъбне. В тежката сметана смесете кондензираното мляко и ваниловата захар, докато се разтвори.
Разтопете желатина на кратки моменти в микровълновата. Изсипете желатина в крема, изсипете сместа във формичките, като не достигате 2-3 см от краищата.
Оставете десерта в хладилник, докато се стабилизира. По това време гответе черешите в тенджера за 5 минути, можете да добавите захар към тях на вкус.
Оставете черешите да изстинат малко и ги залейте с желатина. Поставете черешите върху кремообразната панакота и оставете в хладилника, докато се стабилизира напълно.
Резултатът е деликатна, сладка панакота.
Вижте още
Италианският десерт, който покори целия свят. Готови буквално за 5 минути
Съставки
Follow The Directions
Разбъркайте 5 грама желатин в топла вода и оставете да набъбне. В тежката сметана смесете кондензираното мляко и ваниловата захар, докато се разтвори.
Разтопете желатина на кратки моменти в микровълновата. Изсипете желатина в крема, изсипете сместа във формичките, като не достигате 2-3 см от краищата.
Оставете десерта в хладилник, докато се стабилизира. По това време гответе черешите в тенджера за 5 минути, можете да добавите захар към тях на вкус.
Оставете черешите да изстинат малко и ги залейте с желатина. Поставете черешите върху кремообразната панакота и оставете в хладилника, докато се стабилизира напълно.
Резултатът е деликатна, сладка панакота.
Коментирай