Италианският десерт, който покори целия свят. Готови буквално за 5 минути

панакота
  • Прегледа
    45

Световноизвестният десерт Panna Cotta е изобретен в Северна Италия. Това е ястие, което съдържа сметана, захар, желатин и ванилия. Не е трудно за приготвяне, а може да зарадва всеки, който го опита.

Италианският десерт произхожда от град Пиемонт и представлява кремообразен пудинг. В буквален превод този десерт означава варена сметана.

Сега можете да видите Panna Cotta в Италия във всяко заведение. Това е неразделна част от културата на страната.

Нека направим този прочут десерт у дома.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Разбъркайте 5 грама желатин в топла вода и оставете да набъбне. В тежката сметана смесете кондензираното мляко и ваниловата захар, докато се разтвори.

    Стъпка 2

    Разтопете желатина на кратки моменти в микровълновата. Изсипете желатина в крема, изсипете сместа във формичките, като не достигате 2-3 см от краищата.

    Стъпка 3

    Оставете десерта в хладилник, докато се стабилизира. По това време гответе черешите в тенджера за 5 минути, можете да добавите захар към тях на вкус.

    Стъпка 4

    Оставете черешите да изстинат малко и ги залейте с желатина. Поставете черешите върху кремообразната панакота и оставете в хладилника, докато се стабилизира напълно.

    Стъпка 5

    Резултатът е деликатна, сладка панакота.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *