Пясъчни кошнички със сладко и протеинов крем

кошнички
  • Прегледа
    71

Много хора знаят за сладките кошнички. В миналото тази торта е била едно от най-желаните лакомства сред децата. Кошничките бяха приготвени по специална рецепта, която включваше не само маслено тесто, но и пухкав протеинов крем.

Кошниците добиха популярност в средата на 20 век, когато продуктите за десерти станаха по-достъпни.

Вероятно рецептата е заимствана от съветските готвачи от унгарските, тъй като в чуждестранната кухня също има тенденция за кошници.

Нека сами да си приготвим торта кошничка със сметана.

 

Съставки

Съставки за тестото за кошнички:

Съставки за крема:

    Начин на приготвяне

    Приготвяне на кошничките:

    Стъпка 1

    Комбинирайте брашното с бакпулвера и разбъркайте. Разбийте маслото с миксер, добавете захар и сол. Разбийте маслото до побеляване, налейте яйцето и жълтъка на струйка.

    Стъпка 2

    Периодично отстранявайте маслото от стените на съда и разбивайте отново.

    Стъпка 3

    Изсипете брашното и бакпулвера на масата, добавете кремообразната смес и омесете.

    Стъпка 4

    Стараем се да месим така, че тестото да има по-малко контакт с топлината на ръцете ни.

    Стъпка 5

    Събираме тестото в кифличка и го поставяме в целофан, поставяме тестото в хладилника за 30 минути.

    Стъпка 6

    След това бързо напълнете формите на кошницата с тесто, опитвайки се да избегнете въздушни джобове.

    Стъпка 7

    Печете кошниците на 200 градуса за 10-15 минути. Внимателно извадете кошничките от формите и поставете вътре плодовия пълнеж.

    Стъпка 8

    Можете да направите това с помощта на сладкарски пош.

    Стъпка 9

    За крема разбийте белтъците на ниска скорост до лека пяна и след това добавете ванилин. Изсипете захарта в тенджера, добавете вода и гответе, докато мехурчетата по повърхността бавно се пукат.

    Стъпка 10

    Захарният сироп е готов, когато можете да издухате балон, като потопите вилица в него. В разбитите с ванилията белтъци се налива оцет и се разбива на бавна пяна.

    Стъпка 11

    Изсипете захарния сироп в белтъчната смес на тънка струя и продължете да разбивате. След добавяне на захарния сироп сметаната се разбива бързо за 30 секунди.

    Стъпка 12

    Поставете крема в сладкарски пош със затворен звездообразен накрайник и го изсипете върху пълните с плодове кошнички.

    Стъпка 13

    Поставете кошничките с крем във фурната на 200 градуса за няколко минути.

    Стъпка 14

    Остава само да поръсите кошничките с пудра захар и да сервирате.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *