- март 26, 2024
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна
-
Прегледа71
Много хора знаят за сладките кошнички. В миналото тази торта е била едно от най-желаните лакомства сред децата. Кошничките бяха приготвени по специална рецепта, която включваше не само маслено тесто, но и пухкав протеинов крем.
Кошниците добиха популярност в средата на 20 век, когато продуктите за десерти станаха по-достъпни.
Вероятно рецептата е заимствана от съветските готвачи от унгарските, тъй като в чуждестранната кухня също има тенденция за кошници.
Нека сами да си приготвим торта кошничка със сметана.
Съставки
Съставки за тестото за кошнички:
Съставки за крема:
Начин на приготвяне
Приготвяне на кошничките:
Комбинирайте брашното с бакпулвера и разбъркайте. Разбийте маслото с миксер, добавете захар и сол. Разбийте маслото до побеляване, налейте яйцето и жълтъка на струйка.
Периодично отстранявайте маслото от стените на съда и разбивайте отново.
Изсипете брашното и бакпулвера на масата, добавете кремообразната смес и омесете.
Стараем се да месим така, че тестото да има по-малко контакт с топлината на ръцете ни.
Събираме тестото в кифличка и го поставяме в целофан, поставяме тестото в хладилника за 30 минути.
След това бързо напълнете формите на кошницата с тесто, опитвайки се да избегнете въздушни джобове.
Печете кошниците на 200 градуса за 10-15 минути. Внимателно извадете кошничките от формите и поставете вътре плодовия пълнеж.
Можете да направите това с помощта на сладкарски пош.
За крема разбийте белтъците на ниска скорост до лека пяна и след това добавете ванилин. Изсипете захарта в тенджера, добавете вода и гответе, докато мехурчетата по повърхността бавно се пукат.
Захарният сироп е готов, когато можете да издухате балон, като потопите вилица в него. В разбитите с ванилията белтъци се налива оцет и се разбива на бавна пяна.
Изсипете захарния сироп в белтъчната смес на тънка струя и продължете да разбивате. След добавяне на захарния сироп сметаната се разбива бързо за 30 секунди.
Поставете крема в сладкарски пош със затворен звездообразен накрайник и го изсипете върху пълните с плодове кошнички.
Поставете кошничките с крем във фурната на 200 градуса за няколко минути.
Остава само да поръсите кошничките с пудра захар и да сервирате.
Вижте още
Пясъчни кошнички със сладко и протеинов крем
Съставки
Съставки за тестото за кошнички:
Съставки за крема:
Follow The Directions
Приготвяне на кошничките:
Комбинирайте брашното с бакпулвера и разбъркайте. Разбийте маслото с миксер, добавете захар и сол. Разбийте маслото до побеляване, налейте яйцето и жълтъка на струйка.
Периодично отстранявайте маслото от стените на съда и разбивайте отново.
Изсипете брашното и бакпулвера на масата, добавете кремообразната смес и омесете.
Стараем се да месим така, че тестото да има по-малко контакт с топлината на ръцете ни.
Събираме тестото в кифличка и го поставяме в целофан, поставяме тестото в хладилника за 30 минути.
След това бързо напълнете формите на кошницата с тесто, опитвайки се да избегнете въздушни джобове.
Печете кошниците на 200 градуса за 10-15 минути. Внимателно извадете кошничките от формите и поставете вътре плодовия пълнеж.
Можете да направите това с помощта на сладкарски пош.
За крема разбийте белтъците на ниска скорост до лека пяна и след това добавете ванилин. Изсипете захарта в тенджера, добавете вода и гответе, докато мехурчетата по повърхността бавно се пукат.
Захарният сироп е готов, когато можете да издухате балон, като потопите вилица в него. В разбитите с ванилията белтъци се налива оцет и се разбива на бавна пяна.
Изсипете захарния сироп в белтъчната смес на тънка струя и продължете да разбивате. След добавяне на захарния сироп сметаната се разбива бързо за 30 секунди.
Поставете крема в сладкарски пош със затворен звездообразен накрайник и го изсипете върху пълните с плодове кошнички.
Поставете кошничките с крем във фурната на 200 градуса за няколко минути.
Остава само да поръсите кошничките с пудра захар и да сервирате.
Коментирай