- юли 5, 2023
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна

-
Подготовка10 мин
-
Готвене20 мин
-
Прегледа59
Това е много просто ястие, което цялото ви семейство ще хареса.
Когато нежните млади тиквички започнат да се появяват в магазините и по рафтовете, не пропускайте възможността да приготвите много вкусна закуска от тях. Пържените тиквички се приготвят бързо и с прости съставки.
Съставки
Начин на приготвяне
Измийте младите тиквички и ги нарежете на филийки с дебелина около 1 см.
Посолете тиквичките и оставете за 15-20 минути. През това време от тях ще изтече течност - отцедете я.
В отделна купа смесете брашното и подправките на вкус: сол, смлян черен пипер, бахар смлян пипер. По желание могат да се добавят и други любими сушени билки.
Загрейте тиган, налейте зехтина и го загрейте малко. Намалете огъня до минимум.
Сега е време да запържите тиквичките. За целта всяка филийка тиквичка се овалва в брашно с подправките и се запържва в тиган до златисто.
Прехвърлете изпържените тиквички върху хартиена кърпа, за да попие излишната мазнина.
В отделна купа смесете ситно нарязан копър, чесън и майонеза (майонезата може да бъде заменена с натурално кисело мляко или заквасена сметана). Сервирайте тиквичките с този сос.
Вижте още





Лесни тиквички
Съставки
Follow The Directions

Измийте младите тиквички и ги нарежете на филийки с дебелина около 1 см.

Посолете тиквичките и оставете за 15-20 минути. През това време от тях ще изтече течност - отцедете я.

В отделна купа смесете брашното и подправките на вкус: сол, смлян черен пипер, бахар смлян пипер. По желание могат да се добавят и други любими сушени билки.

Загрейте тиган, налейте зехтина и го загрейте малко. Намалете огъня до минимум.

Сега е време да запържите тиквичките. За целта всяка филийка тиквичка се овалва в брашно с подправките и се запържва в тиган до златисто.

Прехвърлете изпържените тиквички върху хартиена кърпа, за да попие излишната мазнина.

В отделна купа смесете ситно нарязан копър, чесън и майонеза (майонезата може да бъде заменена с натурално кисело мляко или заквасена сметана). Сервирайте тиквичките с този сос.
Коментирай