Лесни тиквички

pixabay
  • Подготовка
    10 мин
  • Готвене
    20 мин
  • Прегледа
    215

Това е много просто ястие, което цялото ви семейство ще хареса.

Когато нежните млади тиквички започнат да се появяват в магазините и по рафтовете, не пропускайте възможността да приготвите много вкусна закуска от тях. Пържените тиквички се приготвят бързо и с прости съставки.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Измийте младите тиквички и ги нарежете на филийки с дебелина около 1 см.

    Стъпка 2

    Посолете тиквичките и оставете за 15-20 минути. През това време от тях ще изтече течност - отцедете я.

    Стъпка 3

    В отделна купа смесете брашното и подправките на вкус: сол, смлян черен пипер, бахар смлян пипер. По желание могат да се добавят и други любими сушени билки.

    Стъпка 4

    Загрейте тиган, налейте зехтина и го загрейте малко. Намалете огъня до минимум.

    Стъпка 5

    Сега е време да запържите тиквичките. За целта всяка филийка тиквичка се овалва в брашно с подправките и се запържва в тиган до златисто.

    Стъпка 6

    Прехвърлете изпържените тиквички върху хартиена кърпа, за да попие излишната мазнина.

    Стъпка 7

    В отделна купа смесете ситно нарязан копър, чесън и майонеза (майонезата може да бъде заменена с натурално кисело мляко или заквасена сметана). Сервирайте тиквичките с този сос.

    Вижте още

    Recipe Reviews

    • Пиу

      Хубави рецепти, но май не сте запозната със значението на “ПОСТНИ“ ястия.
      Те следва да бъдат БЕЗ животински продукти. 🙂

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *