Хайвер от цвекло: рецепта за пикантна закуска

pixabay
  • Прегледа
    282

Хайверът от червено цвекло е пикантно предястие, което върви добре с много ястия като салата или гарнитура към месо или риба.

Сварете цвеклото до полуготовност, нарежете на ренде. Запържете с моркови и лук в растително масло. Вкусно и здравословно и топло, и студено.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Сварете цвеклото до полуготовност за около 30 минути. Охладете и обелете. Настържете на едро ренде.

    Стъпка 2

    Поставете настърганите моркови в предварително загрят тиган с растително масло. Запържете на среден огън за пет минути. Добавете цвеклото и задушете зеленчуците на слаб огън за 20 минути.

    Стъпка 3

    Запържете обеления и ситно нарязан лук в тиган с добавка на растително масло за 2-3 минути.

    Стъпка 4

    Посолете и поръсете с черен пипер цвеклото и морковите. Добавете запържения лук и наситнения чесън. Разбъркайте. Задушете всички зеленчуци за 10 минути при затворен капак.

    Стъпка 5

    Ако желаете, смелете хайвера от цвекло в блендер.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *