Хайвер от тиквички: класическа рецепта

pixabay
  • Прегледа
    4 132

Много от нас обичат хайвер от тиква.

За хайвер използвайте всякакви тиквички, както млади, така и големи, но не забравяйте да отстраните семките от последните. Всички съставки се натрошават и запържват, след което се смилат в блендер. Добавете захарта, солта и оставете да къкри до готовност.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Измийте и обелете тиквичките, лука и морковите.

    Стъпка 2

    Настържете морковите на едро ренде. Лукът и тиквичките се нарязват на ситно на кубчета.

    Стъпка 3

    Запържете тиквичките в предварително загрят тиган с растително масло и ги сложете в купа.

    Стъпка 4

    Също като тиквичките, запържете лука и морковите до златисто кафяво.

    Стъпка 5

    Смесете морковите и лука с тиквичките. Добавете захар, черен пипер, сол, доматено пюре, чесън, изцеден през преса. Смелете всичко в блендер до пюре.

    Стъпка 6

    Поставете сместа в тенджера и оставете да къкри при затворен капак за 40 минути след завиране.

    Стъпка 7

    Сервирайте ястието топло или студено.

    Стъпка 8

    По време на процеса на готвене не забравяйте да опитате хайвера и да добавите всичко по ваш вкус.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *