Спагети карбонара: лятна версия на рецептата

pixabay
  • Подготовка
    10 мин
  • Готвене
    20 мин
  • Прегледа
    137

През лятото трябва да ядете повече зеленчуци, но в същото време не искате да се отказвате от любимите си ястия. И дори да не включват зеленчуци, те могат да бъдат адаптирани към текущия сезон.

Рецептата за спагети карбонара е перфектна и не включва нищо друго освен сирена, паста, яйца и чушки. Но се оказва, че към него могат да се добавят домати. Ще бъде вкусно, опитайте.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    В малка купа разбийте яйцата и жълтъците, докато се смесят, добавете сирената.

    Стъпка 2

    Запържете панчетата или нарязания на кубчета бекон в голям тиган на среден огън за 10 до 12 минути. Прехвърлете в чиния, постлана с хартиени кърпи, като оставите мазнината в тигана.

    Стъпка 3

    Оставете голяма тенджера с вода да заври и добавете сол. Сварете спагетите според инструкциите на опаковката, докато станат ал денте. Преди да отцедите макароните, изцедете около 1 чаша вода от под пастата.

    Стъпка 4

    Отцедете водата и добавете пастата в тигана с мазнината. Бързо добавете яйчената смес, като разбърквате, за да покриете макароните равномерно. Добавете доматите, подправете обилно с черен пипер и отново разбъркайте. Добавете малко от водата, която сте отцедили, за да разредите соса до желаната кремообразна консистенция. Посолете на вкус, ако е необходимо. Ако сосът трябва да се сгъсти, загрейте тигана, като разбърквате внимателно. Добавете бекон.

    Стъпка 5

    Разпределете пастата в чинии. Всяка порция поръсете с няколко щипки черен пипер и сервирайте веднага, поръсени с настърган кашкавал.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *