Пилешки гърди на скара: рецепта за пикник

pixabay
  • Прегледа
    761

Основното в това ястие е да приготвите добра марината и да не изсушите месото. Тогава се оказва сочно и вкусно. Пилешките гърди на скара вървят добре с пресни зеленчуци.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Разрежете всяко филе на две части. Покрийте всяко парче със стреч фолио и леко очукайте дебелата част.

    Стъпка 2

    В купа се смесват кетчуп, горчица, подправка, черен пипер и малко сол.

    Стъпка 3

    Намажете филето с марината и добавете нарязания на кръгчета лук. Оставете месото да се маринова в хладилника за 1,5-2 часа. Месото може да се маринова и за по-дълго време.

    Стъпка 4

    След това го поставете върху скарата. Печете до готовност, като обръщате на скарата.

    Стъпка 5

    Проверете готовността, като пробиете ръба на филето с нож, от който трябва да изтече бистър сок.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *