Паста „Болонезе“: рецепта от принц Уилям

pixabay
  • Прегледа
    548

Принц Уилям от Уелс рядко стои до печката. Но има едно ястие, което понякога приготвя.

Най-големият син на Кейт и Уилям, принц Джордж, обожава спагети карбонара . А баща му принц Уилям прави паста Болонезе. Открихме рецепта, споделена от бъдещия крал.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    За да направите соса, загрейте зехтина и маслото в голяма тенджера и запържете лука на умерен огън, докато омекне, след това добавете морковите и целината и гответе за няколко минути, като разбърквате.

    Стъпка 2

    Натрошете каймата с вилица и я добавете в тигана, разбъркайте. Гответе, докато месото спре да порозовява, но не го оставяйте да покафенее. Налейте виното и продължете да готвите, докато се изпари. След това намалете котлона, добавете млякото и индийското орехче и гответе на умерен огън, докато млякото се изпари. Добавете доматите и пасирайте, след което подправете на вкус със сол и черен пипер. Оставете да къкри много, много внимателно, без капак, около три часа, като разбърквате от време на време.

    Стъпка 3

    Когато сосът е готов, сложете голяма тенджера с вода да заври и добавете чаена лъжичка сол. Добавете спагетите към водата, разбъркайте добре с дървена лъжица и гответе според инструкциите на опаковката. Отцедете водата. Разпределете пастата в четири купички и добавете лют сос към всяка порция. Поръсете с магданоз и сервирайте с пармезан.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *