Лимонов сладкиш с маково семе

Pixabay
  • Прегледа
    285

Много сочният и ронлив сладкиш ще се хареса на любителите на лимона, който тук е представен в три форми – глазура, екстракт и кора. Ако не можете да намерите лимонов ликьор, можете да го замените със същото количество лимонов сок, но вкусът ще пострада малко от това.

Съставки

Лимонов сладкиш с маково семе

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе форма за кекс - намажете я с растително масло и поръсете с брашно.

    Стъпка 2

    Смесете яйцата, захарта и сметаната в голяма купа. Добавете растително масло, лимонова кора и лимонов ликьор и разбъркайте до гладкост.

    Стъпка 3

    Пресейте брашното и бакпулвера, добавете маковото семе. Изсипете брашнената смес в течните съставки и разбъркайте, докато се смесят.

    Стъпка 4

    Печете в предварително загрята фурна за 50-60 минути до готовност. След 30-40 минути след началото на печенето можете да покриете горната част на тортата с фолио, за да не изгори. Оставете тортата да се охлади във формата за поне 30 минути, след това я обърнете върху решетка и оставете да изстине напълно.

    Стъпка 5

    За глазура разтворете пудра захар в малка купа с лимонов сок и разбъркайте добре до гладкост. Регулирайте дебелината на глазурата по ваш вкус, като добавите още пудра захар или лимонов сок към сместа.

    Стъпка 6

    Покрийте напълно охладения кекс с глазура и поръсете с лимонова кора.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *