- октомври 17, 2023
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна
-
Прегледа254
Крехко месо в съчетание със зеленчуци и сосът, който се образува при задушаване, няма да ви оставят безразлични. Ястието върви с всякакви гарнитури. Ще ви трябват свинско филе, чушки, лук, домати, подправки и тиган.
Съставки
Начин на приготвяне
Нарежете свинското на средни парчета.
Обелете лука и го нарежете на половин пръстени.
Почистете чушката от семките и я нарежете на лентички.
В горещ тиган с растително масло запържете лука до светло златисто кафяво и добавете черен пипер. Запържете още четири минути. Добавете нарязаните на кубчета домати, запържете всичко за няколко минути.
Към зеленчуците добавете нарязано месо, черен пипер, червен пипер, наситнен чесън, люта чушка и сол. Залейте с вода, покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън около час, докато месото омекне.
Добавете билки, ако желаете.
Вижте още
Задушено свинско с черен пипер
Съставки
Follow The Directions
Нарежете свинското на средни парчета.
Обелете лука и го нарежете на половин пръстени.
Почистете чушката от семките и я нарежете на лентички.
В горещ тиган с растително масло запържете лука до светло златисто кафяво и добавете черен пипер. Запържете още четири минути. Добавете нарязаните на кубчета домати, запържете всичко за няколко минути.
Към зеленчуците добавете нарязано месо, черен пипер, червен пипер, наситнен чесън, люта чушка и сол. Залейте с вода, покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън около час, докато месото омекне.
Добавете билки, ако желаете.
Коментирай