Задушено свинско с черен пипер

pixabay
  • Прегледа
    254

Крехко месо в съчетание със зеленчуци и сосът, който се образува при задушаване, няма да ви оставят безразлични. Ястието върви с всякакви гарнитури. Ще ви трябват свинско филе, чушки, лук, домати, подправки и тиган.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Нарежете свинското на средни парчета.

    Стъпка 2

    Обелете лука и го нарежете на половин пръстени.

    Стъпка 3

    Почистете чушката от семките и я нарежете на лентички.

    Стъпка 4

    В горещ тиган с растително масло запържете лука до светло златисто кафяво и добавете черен пипер. Запържете още четири минути. Добавете нарязаните на кубчета домати, запържете всичко за няколко минути.

    Стъпка 5

    Към зеленчуците добавете нарязано месо, черен пипер, червен пипер, наситнен чесън, люта чушка и сол. Залейте с вода, покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън около час, докато месото омекне.

    Стъпка 6

    Добавете билки, ако желаете.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *