- януари 21, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна
-
Подготовка15
-
Готвене20
-
Порции4
-
Прегледа22 143
Тази супа ще зарадва семейството, както и най-придирчивите ви гости. Нейната приятна текстура, апетитен външен вид и невероятен вкус я правят любимо ястие в ресторантите по целия свят. Но домашната гъбена супа се приготвя много лесно и не отнема много време.
Съставки
Начин на приготвяне
Нарежете на ситно обеления лук и чесъна, като предварително сте навлажнили ножа в студена вода.
Загрейте олиото, добавете нарязаните зеленчуци в тигана и задушете на умерен огън. Разбъркайте. Пържете до златисто кафяво.
Нарязваме гъбите (предварително измити и изсушени) на 2-4 парчета, според размера.
Добавете гъбите в тигана и оставете да къкрят 10-15 минути, докато течността изчезне напълно.
Добавете сол, черен пипер, мащерка, сух копър и други подправки в тенджерата с топъл пилешки бульон. Варете 10 минути.
Пасирайте съдържанието с ръчен пасатор, докато стане гладко, без бучки.
Бавно изсипете топла сметаната и разбъркайте.
Запържете бекона в тигана. Заедно с него можете да направите крутони от бял хляб, които предварително нарязваме на кубчета.
При сервиране изсипете крем супата в дълбоки купи, поръсете с пържен бекон, крутони и пармезан.
Вижте още
Гъбена крем-супа с крутони и сирене
Съставки
Follow The Directions
Нарежете на ситно обеления лук и чесъна, като предварително сте навлажнили ножа в студена вода.
Загрейте олиото, добавете нарязаните зеленчуци в тигана и задушете на умерен огън. Разбъркайте. Пържете до златисто кафяво.
Нарязваме гъбите (предварително измити и изсушени) на 2-4 парчета, според размера.
Добавете гъбите в тигана и оставете да къкрят 10-15 минути, докато течността изчезне напълно.
Добавете сол, черен пипер, мащерка, сух копър и други подправки в тенджерата с топъл пилешки бульон. Варете 10 минути.
Пасирайте съдържанието с ръчен пасатор, докато стане гладко, без бучки.
Бавно изсипете топла сметаната и разбъркайте.
Запържете бекона в тигана. Заедно с него можете да направите крутони от бял хляб, които предварително нарязваме на кубчета.
При сервиране изсипете крем супата в дълбоки купи, поръсете с пържен бекон, крутони и пармезан.
Коментирай