Гъбена крем-супа с крутони и сирене

Снимка: Pixabay
  • Подготовка
    15
  • Готвене
    20
  • Порции
    4
  • Прегледа
    22 136

Тази супа ще зарадва семейството, както и най-придирчивите ви гости. Нейната приятна текстура, апетитен външен вид и невероятен вкус я правят любимо ястие в ресторантите по целия свят. Но домашната гъбена супа се приготвя много лесно и не отнема много време.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Нарежете на ситно обеления лук и чесъна, като предварително сте навлажнили ножа в студена вода.

    Стъпка 2

    Загрейте олиото, добавете нарязаните зеленчуци в тигана и задушете на умерен огън. Разбъркайте. Пържете до златисто кафяво.

    Стъпка 3

    Нарязваме гъбите (предварително измити и изсушени) на 2-4 парчета, според размера.

    Стъпка 4

    Добавете гъбите в тигана и оставете да къкрят 10-15 минути, докато течността изчезне напълно.

    Стъпка 5

    Добавете сол, черен пипер, мащерка, сух копър и други подправки в тенджерата с топъл пилешки бульон. Варете 10 минути.

    Стъпка 6

    Пасирайте съдържанието с ръчен пасатор, докато стане гладко, без бучки.

    Стъпка 7

    Бавно изсипете топла сметаната и разбъркайте.

    Стъпка 8

    Запържете бекона в тигана. Заедно с него можете да направите крутони от бял хляб, които предварително нарязваме на кубчета.

    Стъпка 9

    При сервиране изсипете крем супата в дълбоки купи, поръсете с пържен бекон, крутони и пармезан.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *