Топла салата с киноа и патладжан

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    15 мин
  • Готвене
    25 мин
  • Порции
    2
  • View
    342

Деликатни парчета печени зеленчуци, осолена фета и билки – проста и много хармонична комбинация в средиземноморски стил.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Изплакнете киноата с вода, оставете да заври и гответе до готовност в продължение на 15 минути.

    Стъпка 2

    Нарежете патладжана на малки кубчета. Полейте с 2 супени лъжици зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус.

    Стъпка 3

    Загрейте фурната до 220 ° C. Покрийте лист за печене с фолио и поставете патладжана върху него.

    Стъпка 4

    Печете зеленчука за 20-25 минути, докато омекне. Обръщайте филийките 10 минути, докато омекнат.

    Стъпка 5

    Обелете и нарежете чесъна. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган, добавете половината чесън и спанак. Варете 1-2 минути, докато листата омекнат.

    Стъпка 6

    Добавете патладжана към спанака в тигана, разбъркайте и изключете котлона.

    Стъпка 7

    Комбинирайте зеленчуците с киноа и 2 скилидки чесън и подправете със сол на вкус.

    Стъпка 8

    Поставете върху чиния за сервиране и отгоре поръсете с натрошена фета.

    Вижте още

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *