Add Recipe

Топла салата с киноа и патладжан

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    15 мин
  • Готвене
    25 мин
  • Порции
    2 People
  • Преглеждания
    132

Деликатни парчета печени зеленчуци, осолена фета и билки – проста и много хармонична комбинация в средиземноморски стил.

Съставки

Начин на приготвяне

1 Стъпка

Изплакнете киноата с вода, оставете да заври и гответе до готовност в продължение на 15 минути.

2 Стъпка

Нарежете патладжана на малки кубчета. Полейте с 2 супени лъжици зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус.

3 Стъпка

Загрейте фурната до 220 ° C. Покрийте лист за печене с фолио и поставете патладжана върху него.

4 Стъпка

Печете зеленчука за 20-25 минути, докато омекне. Обръщайте филийките 10 минути, докато омекнат.

5 Стъпка

Обелете и нарежете чесъна. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган, добавете половината чесън и спанак. Варете 1-2 минути, докато листата омекнат.

6 Стъпка

Добавете патладжана към спанака в тигана, разбъркайте и изключете котлона.

7 Стъпка

Комбинирайте зеленчуците с киноа и 2 скилидки чесън и подправете със сол на вкус.

8 Стъпка

Поставете върху чиния за сервиране и отгоре поръсете с натрошена фета.

Вижте още

Leave a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.