- март 10, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Средиземноморска кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка15 мин
-
Готвене25 мин
-
Порции2
-
Прегледа1 101
Деликатни парчета печени зеленчуци, осолена фета и билки – проста и много хармонична комбинация в средиземноморски стил.
Съставки
Начин на приготвяне
Изплакнете киноата с вода, оставете да заври и гответе до готовност в продължение на 15 минути.
Нарежете патладжана на малки кубчета. Полейте с 2 супени лъжици зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Загрейте фурната до 220 ° C. Покрийте лист за печене с фолио и поставете патладжана върху него.
Печете зеленчука за 20-25 минути, докато омекне. Обръщайте филийките 10 минути, докато омекнат.
Обелете и нарежете чесъна. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган, добавете половината чесън и спанак. Варете 1-2 минути, докато листата омекнат.
Добавете патладжана към спанака в тигана, разбъркайте и изключете котлона.
Комбинирайте зеленчуците с киноа и 2 скилидки чесън и подправете със сол на вкус.
Поставете върху чиния за сервиране и отгоре поръсете с натрошена фета.
Вижте още





Топла салата с киноа и патладжан
Съставки
Follow The Directions

Изплакнете киноата с вода, оставете да заври и гответе до готовност в продължение на 15 минути.

Нарежете патладжана на малки кубчета. Полейте с 2 супени лъжици зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Загрейте фурната до 220 ° C. Покрийте лист за печене с фолио и поставете патладжана върху него.

Печете зеленчука за 20-25 минути, докато омекне. Обръщайте филийките 10 минути, докато омекнат.

Обелете и нарежете чесъна. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган, добавете половината чесън и спанак. Варете 1-2 минути, докато листата омекнат.

Добавете патладжана към спанака в тигана, разбъркайте и изключете котлона.

Комбинирайте зеленчуците с киноа и 2 скилидки чесън и подправете със сол на вкус.

Поставете върху чиния за сервиране и отгоре поръсете с натрошена фета.
Коментирай