- януари 15, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Средна

-
Подготовка15 мин
-
Готвене80 мин
-
Порции4
-
Прегледа1 686
За това ястие може да се каже, че е класика в жанра. Много е в кусно, но за съжаление все по-рядко се среща на трапезата ни, въпреки че е полезно и питателно. Вероятно причината е, че телешкото месо е доста скъпо или пък днешните домакини не знаят как да го приготвят.
Съставки
Начин на приготвяне
Измийте и нарежете телешкото месо на едри кубчета.
Нарежете лука на ситно, след което в тенджера сгорещете олиото, добавете лука и месото и запържете за около 3-4 минути
Добавете вода в тенджерата, така че да покрие месото и оставете да къкри на слаб огън за около час, докато се свари. Ако е нужно, доливайте вода.
Почистете морковите, нарежете ги на ситно и ги добавете към телешкото.
Добавете и граха.
След като и грахът стане готов, прибавете червения пипер и солта. Оставете ястието да ври на слаб огън още 5 -10 мин
Вижте още





Телешко с грах
Съставки
Follow The Directions

Измийте и нарежете телешкото месо на едри кубчета.

Нарежете лука на ситно, след което в тенджера сгорещете олиото, добавете лука и месото и запържете за около 3-4 минути

Добавете вода в тенджерата, така че да покрие месото и оставете да къкри на слаб огън за около час, докато се свари. Ако е нужно, доливайте вода.

Почистете морковите, нарежете ги на ситно и ги добавете към телешкото.

Добавете и граха.

След като и грахът стане готов, прибавете червения пипер и солта. Оставете ястието да ври на слаб огън още 5 -10 мин
Коментирай