- февруари 1, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка40 мин
-
Готвене15 мин
-
Порции4
-
Прегледа1 600
Тъй като пърженето не е толкова полезно, синият домат може да се приготви и по друг начин, а именно на грил тиган. Нищо от вкусовите достойнства на патладжана не се гиби при тази обработка.
Съставки
Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и без да се белят, се нарязват на ленти.
Лентите патладжан се посоляват и се оставят в гевгир за 20 - 30 минути, да се отцеди горчивият сок
Лентите патладжан се слагат се една върху друга и се навиват на руло, внимателно се изцежда с ръце горчивият сок.
Лентите патладжан се изпичат на подмазан грил-тиган.
Изпечените ленти се слагат в чиния, поръсват се с нарязания магданоз и смачканите скилидки чесън. Заливат се с няколко супени лъжици оцет на вкус.
Вижте още





Син домат, печен на грил тиган
Съставки
Follow The Directions
Патладжаните се измиват и без да се белят, се нарязват на ленти.

Лентите патладжан се посоляват и се оставят в гевгир за 20 - 30 минути, да се отцеди горчивият сок

Лентите патладжан се слагат се една върху друга и се навиват на руло, внимателно се изцежда с ръце горчивият сок.

Лентите патладжан се изпичат на подмазан грил-тиган.

Изпечените ленти се слагат в чиния, поръсват се с нарязания магданоз и смачканите скилидки чесън. Заливат се с няколко супени лъжици оцет на вкус.
Коментирай