Син домат, печен на грил тиган

Снимка: Готвач
  • Подготовка
    40 мин
  • Готвене
    15 мин
  • Порции
    4
  • View
    758

Тъй като пърженето не е толкова полезно, синият домат може да се приготви и по друг начин, а именно на грил тиган. Нищо от вкусовите достойнства на патладжана не се гиби при тази обработка.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Патладжаните се измиват и без да се белят, се нарязват на ленти.

    Стъпка 1

    Лентите патладжан се посоляват и се оставят в гевгир за 20 - 30 минути, да се отцеди горчивият сок

    Стъпка 2

    Лентите патладжан се слагат се една върху друга и се навиват на руло, внимателно се изцежда с ръце горчивият сок.

    Стъпка 3

    Лентите патладжан се изпичат на подмазан грил-тиган.

    Стъпка 4

    Изпечените ленти се слагат в чиния, поръсват се с нарязания магданоз и смачканите скилидки чесън. Заливат се с няколко супени лъжици оцет на вкус.

    Вижте още

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *