Add Recipe

Син домат, печен на грил тиган

Снимка: Готвач
  • Подготовка
    40 мин
  • Готвене
    15 мин
  • Порции
    4 People
  • Преглеждания
    514

Тъй като пърженето не е толкова полезно, синият домат може да се приготви и по друг начин, а именно на грил тиган. Нищо от вкусовите достойнства на патладжана не се гиби при тази обработка.

Съставки

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и без да се белят, се нарязват на ленти.

1 Стъпка

Лентите патладжан се посоляват и се оставят в гевгир за 20 - 30 минути, да се отцеди горчивият сок

2 Стъпка

Лентите патладжан се слагат се една върху друга и се навиват на руло, внимателно се изцежда с ръце горчивият сок.

3 Стъпка

Лентите патладжан се изпичат на подмазан грил-тиган.

4 Стъпка

Изпечените ленти се слагат в чиния, поръсват се с нарязания магданоз и смачканите скилидки чесън. Заливат се с няколко супени лъжици оцет на вкус.

Вижте още

Leave a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.