- март 11, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Азиатска кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка15 мин
-
Готвене30 мин
-
Прегледа3 211
Сочните филийки круши отлично допълват пикантното сирене, а тръпчивият балсамов карамел придава на салатата изискан вкус.
Съставки
Начин на приготвяне
Изсипете балсамов оцет в тенджера и оставете да заври. Намалете котлона до минимум и оставете да къкри в продължение на 35-40 минути, докато се сгъсти, като се разбърква от време на време. Готовият карамел охладете малко.
В купа смесете провансалските билки, черен пипер, сол и чесън.
Нарежете пилешкото филе, така че парчетата да са с еднаква дебелина.
Намажете пилето от всички страни със сместа от подправки и го поставете в тиган със загрят зехтин. Запържете филетата за 2-3 минути от всяка страна, докато омекнат.
Поставете пилето в чиния, охладете леко и нарежете на малки парченца.
Нарежете на едро ядките и запечете в сух тиган за 2-3 минути.
Натрошете сиренето на ситно. Нарежете крушата на тънки филийки.
Комбинирайте марулята с ядки, сирене и круша. Поставете върху чиния.
Поставете парчетата пиле отгоре и изсипете балсамовия оцет върху всичко. Поръсете сушени червени боровинки върху салатата, ако желаете.
Вижте още





Салата от синьо сирене и пиле
Съставки
Follow The Directions

Изсипете балсамов оцет в тенджера и оставете да заври. Намалете котлона до минимум и оставете да къкри в продължение на 35-40 минути, докато се сгъсти, като се разбърква от време на време. Готовият карамел охладете малко.

В купа смесете провансалските билки, черен пипер, сол и чесън.

Нарежете пилешкото филе, така че парчетата да са с еднаква дебелина.

Намажете пилето от всички страни със сместа от подправки и го поставете в тиган със загрят зехтин. Запържете филетата за 2-3 минути от всяка страна, докато омекнат.

Поставете пилето в чиния, охладете леко и нарежете на малки парченца.

Нарежете на едро ядките и запечете в сух тиган за 2-3 минути.

Натрошете сиренето на ситно. Нарежете крушата на тънки филийки.

Комбинирайте марулята с ядки, сирене и круша. Поставете върху чиния.

Поставете парчетата пиле отгоре и изсипете балсамовия оцет върху всичко. Поръсете сушени червени боровинки върху салатата, ако желаете.
Коментирай