Кисел от сладко и нишесте

Снимка: lifehacker.ru
  • Прегледа
    7 318

Ароматна, сладка, умерено гъст крем. Използвайте различни конфитюри или комбинирайте няколко вида, за да намерите своя перфектен вкус.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Смесете 2 литра вода със сладко. По желание добавете подправки. Оставете да заври и оставете да къкри 3-5 минути. Цветът, вкусът и ароматът на желето ще зависят от вида конфитюр и подправки, които използвате.

    Стъпка 2

    Прецедете и върнете течността обратно в тенджерата. Плодове вече не са необходими. Оставете отново да заври.

    Стъпка 3

    Разбъркайте нишестето със 150 мл студена вода и изсипете в тенджера на тънка струйка. Разбъркайте, свалете желето от огъня и охладете под капака.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *