- февруари 28, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна
-
Подготовка1 час
-
Готвене15 мин
-
Порции4
-
Прегледа1 030
Меко, нежно, умерено сладко печиво с оригинални винени нотки. Определено ще се хареса на тези, които ценят необичайните десерти.
Съставки
Начин на приготвяне
Пресейте брашното и комбинирайте с какао, сол и сода.
Разбийте омекотеното масло и захарта за 3-4 минути. Без да спирате миксера, добавяйте яйцата едно по едно. Добавете ванилия и разбийте още 2 минути.
Добавете брашното и виното на порции. Разбийте, докато сместа стане гладка.
Поставете тестото в намазнена форма за печене и печете около 45 минути при 180 ° C.
Проверете готовността с клечка за зъби: след пробиване на какса, тя трябва да остане суха.
Поръсете готовия кекс с пудра захар.
Вижте още
Шоколадов кекс с червено вино
Съставки
Follow The Directions
Пресейте брашното и комбинирайте с какао, сол и сода.
Разбийте омекотеното масло и захарта за 3-4 минути. Без да спирате миксера, добавяйте яйцата едно по едно. Добавете ванилия и разбийте още 2 минути.
Добавете брашното и виното на порции. Разбийте, докато сместа стане гладка.
Поставете тестото в намазнена форма за печене и печете около 45 минути при 180 ° C.
Проверете готовността с клечка за зъби: след пробиване на какса, тя трябва да остане суха.
Поръсете готовия кекс с пудра захар.
Коментирай