- март 26, 2024
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна
-
Готвене60 мин
-
Прегледа301
Много хора смятат пилешкото месо за по-здравословно от свинското, телешкото и агнешкото. Защо хората имат това мнение?
Най-вероятно стереотипът за здравословното пилешко месо се е развил в далечното минало. Много религии забраняват яденето на свинско месо поради факта, че прасетата страдат от същите заболявания като хората. Кравите и овцете също са носители на голям брой болести и също са донори на различни паразити. Тези паразити живеят доста комфортно в човешкото тяло в продължение на много години.
Разбира се, пилешкото месо не може да се нарече напълно безопасно. Но това месо все още е за предпочитане за готвене. Ще ви кажем как да печете сочно пиле с гарнитура.
Съставки
Съставки за печено пиле с гранитура
Начин на приготвяне
Приготвяне на печено пиле с гарнитура:
Поръсете пилешките бутчета с половин чаена лъжичка къри, червен пипер и сол. Смесете доматеното пюре с майонезата в отделна купа, намажете пилешките бутчета със соса и оставете да се мариноват.
Зелето се нарязва на ситно, натрошава се леко и се посолява на вкус. Морковите се настъргват на едро ренде, лукът се нарязва на четвърт пръстени.
Смесете зелето с лука и морковите, поръсете със задушен ориз. Добавете къри, червен пипер, сол към зеленчуците и залейте с растително масло.
Поставете зеленчуците в тава за печене и изравнете повърхността. Налейте вода в гарнитурата и я поставете върху пилешкото бутче.
Покрийте пилето и зеленчуците с фолио и печете на 240 градуса за час.
След това махнете фолиото от съда и запечете още 15 минути на 200 градуса.
Получават се сочни и ароматни пилешки бутчета с гарнитура. Това ястие е идеално за обяд и вечеря.
Вижте още
Вземам най-простите съставки и ги готвя във фурната. Вкусна вечеря в едно ястие
Съставки
Съставки за печено пиле с гранитура
Follow The Directions
Приготвяне на печено пиле с гарнитура:
Поръсете пилешките бутчета с половин чаена лъжичка къри, червен пипер и сол. Смесете доматеното пюре с майонезата в отделна купа, намажете пилешките бутчета със соса и оставете да се мариноват.
Зелето се нарязва на ситно, натрошава се леко и се посолява на вкус. Морковите се настъргват на едро ренде, лукът се нарязва на четвърт пръстени.
Смесете зелето с лука и морковите, поръсете със задушен ориз. Добавете къри, червен пипер, сол към зеленчуците и залейте с растително масло.
Поставете зеленчуците в тава за печене и изравнете повърхността. Налейте вода в гарнитурата и я поставете върху пилешкото бутче.
Покрийте пилето и зеленчуците с фолио и печете на 240 градуса за час.
След това махнете фолиото от съда и запечете още 15 минути на 200 градуса.
Получават се сочни и ароматни пилешки бутчета с гарнитура. Това ястие е идеално за обяд и вечеря.
Коментирай