- август 9, 2023
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Европейска кухня
- Трудност: Лесна
-
Готвене60 мин
-
Прегледа161
Чудесна алтернатива на класическия ябълков щрудел е черешовият щрудел. Можете да приготвите сочен, ароматен щрудел с пресни череши за броени минути. Просто трябва да купите готово бутер тесто и да поставите пълнежа. Сложете във фурната за 20 минути и вкусният щрудел е готов.
Съставки
Начин на приготвяне
Извадете бутер тестото от фризера и го размразете напълно на стайна температура.
Отстранете костилките от черешите, изцедете сока.
Добавете царевично нишесте и разбъркайте.
Поръсете работната повърхност с брашно.
Разточете тестото на тънък слой.
Намажете тестото с разтопено масло, поръсете с галета.
Поставете черешата върху тестото и поръсете със захар.
Навийте стегнато на руло.
Постелете лист за печене с пергамент за печене.
Внимателно поставете щрудела върху тава за печене.
Намажете с разбито яйце.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути до зачервяване.
Охладената баница поръсете с пудра захар.
Нарежете на парчета и сервирайте. Черешите могат да се използват замразени.
Вижте още
Черешов щрудел от бутер тесто
Съставки
Follow The Directions
Извадете бутер тестото от фризера и го размразете напълно на стайна температура.
Отстранете костилките от черешите, изцедете сока.
Добавете царевично нишесте и разбъркайте.
Поръсете работната повърхност с брашно.
Разточете тестото на тънък слой.
Намажете тестото с разтопено масло, поръсете с галета.
Поставете черешата върху тестото и поръсете със захар.
Навийте стегнато на руло.
Постелете лист за печене с пергамент за печене.
Внимателно поставете щрудела върху тава за печене.
Намажете с разбито яйце.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути до зачервяване.
Охладената баница поръсете с пудра захар.
Нарежете на парчета и сервирайте. Черешите могат да се използват замразени.
Коментирай