- март 11, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Балканска кухня
- Трудност: Лесна
-
Порции2
-
Прегледа2 344
Лесен за приготвяне, но оригинален вариант за любителите на гъбите. Тук те успешно се допълват от ароматен чесън и пикантна рукола.
Съставки
Начин на приготвяне
Изплакнете гъбите и ги разрежете по дължина на 4 парчета.
Обелете и нарежете чесъна на ситно.
Загрейте 1 супена лъжица масло в тиган и запържете гъбите до омекване за 3-4 минути.
Когато в тигана останат около 2-3 супени лъжици сок от гъбите, към тях добавете чесън, олио, оцет, сол и черен пипер.
Изключете котлона и оставете гъбите леко да се охладят в тигана, след което комбинирайте с марулята. Поръсете сусам върху ястието.
Вижте още
Обикновена топла салата от гъби
Съставки
Follow The Directions
Изплакнете гъбите и ги разрежете по дължина на 4 парчета.
Обелете и нарежете чесъна на ситно.
Загрейте 1 супена лъжица масло в тиган и запържете гъбите до омекване за 3-4 минути.
Когато в тигана останат около 2-3 супени лъжици сок от гъбите, към тях добавете чесън, олио, оцет, сол и черен пипер.
Изключете котлона и оставете гъбите леко да се охладят в тигана, след което комбинирайте с марулята. Поръсете сусам върху ястието.
Коментирай