3 лесни стъпки: Домашната майонеза е идеалното допълнение към вашите ястия

pixabay
 • Подготовка
  5 мин
 • Готвене
  5 мин
 • Прегледа
  198

Майонезата е универсален сос, който идеално допълва много ястия, придавайки им по-деликатен кремообразен вкус. Той е неразделна част от много рецепти, от салати до сосове за бургер.

Майонезата от магазина обаче може да съдържа консерванти и изкуствени добавки, които не винаги са здравословни. Вместо това, защо не опитате да си направите майонеза у дома? Това не само ще ви позволи да контролирате съставките, но и ще създадете уникален вкус, който не може да се получи с купената от магазина майонеза. Тук ви предлагаме 3 прости стъпки за приготвяне на свежа и вкусна майонеза у дома.

Съставки

Домашна майонеза

  Начин на приготвяне

  Подгответе необходимите съставки Стартът на приготвянето на домашна майонеза е да подготвите всички необходими съставки. Повечето от тези съставки вероятно вече имате у дома, така че правенето на майонеза е чудесна възможност да използвате съставките, които вече имате в кухнята си.

  Стъпка 1

  Смесете яйцата, горчицата и захарта Първата стъпка в приготвянето на майонеза е смесването на яйцата, горчицата и захарта. Вземете средна купа и счупете яйцата в нея. Добавят се горчицата и захарта, след което всичко се разбива добре с вилица или миксер до получаване на хомогенна смес. Тези съставки ще придадат на вашата майонеза основния вкус и текстура.

  Стъпка 2

  Добавете оцет, лимонов сок и сол Втората стъпка е да добавите оцет, лимонов сок и сол към сместа от яйца, горчица и захар. Тези съставки ще придадат на майонезата свежест и характерен кисел вкус. Не забравяйте да контролирате количеството сол в зависимост от вашите предпочитания. Разбъркайте добре всички съставки, така че да се разпределят равномерно.

  Стъпка 3

  Налейте бавно олиото и разбийте Последната стъпка е постепенно да добавите растително масло към сместа и да продължите да разбивате. Започнете с бавно наливане на малко количество масло, като продължавате да разбивате. Постепенно увеличете скоростта на запарката и разбийте, докато майонезата стане гъста и гладка. Това може да отнеме няколко минути, така че бъдете търпеливи.

  Вижте още

  Коментирай

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *