Add Recipe

Бананов пай

Снимка: Олга Матвей
  • Подготовка
    10
  • Готвене
    30
  • Порции
    4 People
  • Преглеждания
    2 196

Банановият пай е вкусен, ароматен, деликатен десерт. Подготвя се бързо и лесно. Съдържа минимум продукти. Ястието е идеално като добавка за чай или кафе, ще се хареса както на деца, така и на възрастни, твърди nur.kz.

Съставки

Начин на приготвяне

1 Стъпка

Извадете яйцата от хладилника, така че да стоят на стайна температура за 20-30 минути. След като ги разбиете със захар, ще се получи плътна маса и блатът ще се вдигне добре.

2 Стъпка

Разбийте с миксер яйцата със захарта, докато станат пухкави

3 Стъпка

Добавете брашно, бакпулвер, ванилова захар и разбъркайте внимателно.

4 Стъпка

Нарежете бананите на малки кубчета, добавете към тестото, разбъркайте.

5 Стъпка

Пригответе крема. Разбъркайте заквасена сметана с пудра захар в съотношение 1:1 и ванилия.

6 Стъпка

Покрийте формата с хартия за печене и намажете с масло. Изсипете тестото, печете при 200 ° C за 30 минути.

7 Стъпка

След изпичане извадете блата и го оставете леко да се охлади. Намажете горната част на десерта със заквасена сметана.

8 Стъпка

По желание поръсете с настърган шоколад. Ако разрежете блата наполовина, намажете го със сметана и украсите отгоре с резенчета банан, ще получите вкусен и ароматен празничен десерт.

Вижте още

Recipe Reviews

Avarage Rating:
  • 0 / 10
Total Reviews:( 407 )

Leave a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *