- януари 21, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна

-
Подготовка10
-
Готвене30
-
Порции4
-
Прегледа28 661
Банановият пай е вкусен, ароматен, деликатен десерт. Подготвя се бързо и лесно. Съдържа минимум продукти. Ястието е идеално като добавка за чай или кафе, ще се хареса както на деца, така и на възрастни, твърди nur.kz.
Съставки
Начин на приготвяне
Извадете яйцата от хладилника, така че да стоят на стайна температура за 20-30 минути. След като ги разбиете със захар, ще се получи плътна маса и блатът ще се вдигне добре.
Разбийте с миксер яйцата със захарта, докато станат пухкави
Добавете брашно, бакпулвер, ванилова захар и разбъркайте внимателно.
Нарежете бананите на малки кубчета, добавете към тестото, разбъркайте.
Пригответе крема. Разбъркайте заквасена сметана с пудра захар в съотношение 1:1 и ванилия.
Покрийте формата с хартия за печене и намажете с масло. Изсипете тестото, печете при 200 ° C за 30 минути.
След изпичане извадете блата и го оставете леко да се охлади. Намажете горната част на десерта със заквасена сметана.
По желание поръсете с настърган шоколад. Ако разрежете блата наполовина, намажете го със сметана и украсите отгоре с резенчета банан, ще получите вкусен и ароматен празничен десерт.
Вижте още





Бананов пай
Съставки
Follow The Directions

Извадете яйцата от хладилника, така че да стоят на стайна температура за 20-30 минути. След като ги разбиете със захар, ще се получи плътна маса и блатът ще се вдигне добре.

Разбийте с миксер яйцата със захарта, докато станат пухкави

Добавете брашно, бакпулвер, ванилова захар и разбъркайте внимателно.

Нарежете бананите на малки кубчета, добавете към тестото, разбъркайте.

Пригответе крема. Разбъркайте заквасена сметана с пудра захар в съотношение 1:1 и ванилия.

Покрийте формата с хартия за печене и намажете с масло. Изсипете тестото, печете при 200 ° C за 30 минути.

След изпичане извадете блата и го оставете леко да се охлади. Намажете горната част на десерта със заквасена сметана.

По желание поръсете с настърган шоколад. Ако разрежете блата наполовина, намажете го със сметана и украсите отгоре с резенчета банан, ще получите вкусен и ароматен празничен десерт.
Коментирай