Бананов пай

Снимка: Олга Матвей
  • Подготовка
    10
  • Готвене
    30
  • Порции
    4
  • Прегледа
    34 403

Банановият пай е вкусен, ароматен, деликатен десерт. Подготвя се бързо и лесно. Съдържа минимум продукти. Ястието е идеално като добавка за чай или кафе, ще се хареса както на деца, така и на възрастни, твърди nur.kz.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Извадете яйцата от хладилника, така че да стоят на стайна температура за 20-30 минути. След като ги разбиете със захар, ще се получи плътна маса и блатът ще се вдигне добре.

    Стъпка 2

    Разбийте с миксер яйцата със захарта, докато станат пухкави

    Стъпка 3

    Добавете брашно, бакпулвер, ванилова захар и разбъркайте внимателно.

    Стъпка 4

    Нарежете бананите на малки кубчета, добавете към тестото, разбъркайте.

    Стъпка 5

    Пригответе крема. Разбъркайте заквасена сметана с пудра захар в съотношение 1:1 и ванилия.

    Стъпка 6

    Покрийте формата с хартия за печене и намажете с масло. Изсипете тестото, печете при 200 ° C за 30 минути.

    Стъпка 7

    След изпичане извадете блата и го оставете леко да се охлади. Намажете горната част на десерта със заквасена сметана.

    Стъпка 8

    По желание поръсете с настърган шоколад. Ако разрежете блата наполовина, намажете го със сметана и украсите отгоре с резенчета банан, ще получите вкусен и ароматен празничен десерт.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *