Снимка: Една
  • Подготовка
    30
  • Готвене
    30
  • Прегледа
    4 516

Безкрайно съм щастлива, че открих идеалната рецепта за домашни еклери. Обожавам еклерите, а в последно време ми е все по-трудна да стигна до някоя сладкарница, за да си купя. Сега цялото семейство се наслаждава на кулинарния ми специалитет.

Съставки

    Начин на приготвяне

    В 200 г вода се изливат 100 г олио и се оставя да заври. Постепенно се прибавя 1 ч.ч. брашно при непрекъснато бъркане. Трябва да се получи хомогенна смес. Отстранява се от котлона и се оставя да се охлади.

    Стъпка 1

    Едно по едно се прибавят 4 яйца и се бърка, до получаване на гладка смес. След което в намазнена тавичка се слага по 1 ч.л. от сместа и се пече в умерена фурна до зачервяване

    Стъпка 2

    За крема се слагат 700 мл от прясното мляко да заври. Към него се добавят предварително разбитите яйца, захарта, брашното, ванилията и останалото мляко. Бърка се непрекъснато, докато стане гладка смес с густота като за палачинки. Сваля се от котлона и се добавя около 50 г масло, докато е още топло.

    Стъпка 3

    Кремът се пълни в еклерите с шприц или чиста голяма спринцовка.

    Стъпка 4

    Еклерите бухват при печенето и кремът се шприцова в образувалата се кухина.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *