Шоколадови трюфели с червено вино

Снимка: lifehacker.ru
  • Порции
    4
  • Прегледа
    4 087

Класическа комбинация от шоколад и вино по оригинален начин. Ще ви харесат тези нежни кремообразни бонбони с нежен аромат на ванилия.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Загрейте сметаната на слаб огън, не кипене.

    Стъпка 2

    Нарежете на ситно шоколада и поставете в горещата сметана. Оставете за няколко минути, след това разбъркайте до гладка смес.

    Стъпка 3

    Накълцайте маслото при стайна температура на кубчета. Добавете ванилията към сметаната. Разбъркайте бързо с бъркалка.

    Стъпка 4

    Налейте виното и разбъркайте отново.

    Стъпка 5

    Изсипете шоколадовата маса в пластмасов съд и охладете.

    Стъпка 6

    След това се покрива плътно със стреч фолио и се охлажда за 4 часа. Масата трябва да е достатъчно твърда, за да се лъжица в нея.

    Стъпка 7

    Покрийте тава или друг плосък съдс пергамент.

    Стъпка 8

    Оформете шоколада на равни топки. Поставете върху пергамента и охладете за 15 минути.

    Стъпка 9

    След това потопете трюфелите в какао и охладете отново.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *