Фунийки с ягодов крем

Снимки: Езине
  • Подготовка
    80 мин
  • Готвене
    40 мин
  • Порции
    15
  • Прегледа
    1 052

Чудесни сладки както за ежедневието, така и за поводи. Отнема малко повече време да се приготвят, но труда си заслужава.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Пресява се брашното, а яйцата се разбиват, оставяме единия жълтък. Маслото се разбива със захарта.

    Стъпка 2

    Добавят се разбитите яйца и млякото, разбиват се с миксера.

    Стъпка 3

    Добавят се постепенно брашното, бакпулвера и ванилията.

    Стъпка 4

    Омесва се меко тесто. Оставяме го за около 10 минути да почине.

    Стъпка 5

    Разточваме го с дебелина около 1 см.

    Стъпка 6

    Режем на ленти и ги увиваме върху формичките за фунийки.

    Стъпка 7

    Подреждаме в тава, мажем с жълтък и печем фунийките в предварително загрята до 180 градуса фурна до готовност.

    Стъпка 8

    Крема приготвяме според указанието на опаковката.

    Стъпка 9

    Охладените фунийки пълним с крем.

    Стъпка 10

    Консумират се след няколко часа.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *