Телешко с грах

Снимка: Супичка
  • Подготовка
    15 мин
  • Готвене
    80 мин
  • Порции
    4
  • Прегледа
    1 735

За това ястие може да се каже, че е класика в жанра. Много е в кусно, но за съжаление все по-рядко се среща на трапезата ни, въпреки че е полезно и питателно. Вероятно причината е, че телешкото месо е доста скъпо или пък днешните домакини не знаят как да го приготвят.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Измийте и нарежете телешкото месо на едри кубчета.

    Стъпка 2

    Нарежете лука на ситно, след което в тенджера сгорещете олиото, добавете лука и месото и запържете за около 3-4 минути

    Стъпка 3

    Добавете вода в тенджерата, така че да покрие месото и оставете да къкри на слаб огън за около час, докато се свари. Ако е нужно, доливайте вода.

    Стъпка 4

    Почистете морковите, нарежете ги на ситно и ги добавете към телешкото.

    Стъпка 5

    Добавете и граха.

    Стъпка 6

    След като и грахът стане готов, прибавете червения пипер и солта. Оставете ястието да ври на слаб огън още 5 -10 мин

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *