Супа-пюре с ряпа и моркови

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    30 мин
  • Готвене
    20 мин
  • Порции
    2
  • Прегледа
    1 997

Обикновено ястие с цяла палитра от вкусове, защото освен основните съставки, съдържа джинджифил, кориандър и къри. И ако добавите малко лимонов сок, става още по-вкусно.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Нарежете ряпата и морковите на средни парчета с приблизително еднакъв размер, нарежете лука.

    Стъпка 2

    Загрейте олиото в тенджера и запържете лука за 4-5 минути, докато стане прозрачен и мек.

    Стъпка 3

    Добавете кориандър и гответе още минута.

    Стъпка 4

    Добавете джинджифила, ще ви трябват около супена лъжица. Добавете към лука и оставете да къкри още 50-60 секунди.

    Стъпка 5

    Поставете ряпата, морковите, солта и черния пипер в същата тенджера. Покрийте с вода и оставете да заври.

    Стъпка 6

    Оставете да къкри на среден огън за около 25 минути, докато морковите и ряпата станат достатъчно крехки.

    Стъпка 7

    Свалете супата от огъня и леко охладете. Отделете около 20 ml бульон, а останалата част пасирайте в блендер.

    Стъпка 8

    Добавете отделената част от бульона обратно в съда на части, за да постигнете желаната консистенция.

    Стъпка 9

    Изцедете две чаени лъжички сок от лимон, разбъркайте със супата и сервирайте веднага.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *