Супа-пюре със зелен лук

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    10 мин
  • Готвене
    40 мин
  • Порции
    4
  • Прегледа
    5 322

Насладете се на богат вкус с приятни аромати на чесън и риган, както и ярки нотки на соев сос.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Прекарайте чесъна през преса и запържете в тенджера с масло на умерен огън за 10-15 секунди.

    Стъпка 2

    Добавете нарязан зелен лук и гответе още 4-5 минути, като разбърквате от време на време. Оставете малко лук за сервиране.

    Стъпка 3

    Сложете картофи, нарязани на малки парченца, в същата тенджера, посолете, пипер и разбъркайте.

    Стъпка 4

    Залейте зеленчуците с вода, оставете да заври и варете 20-25 минути, докато картофите станат достатъчно меки.

    Стъпка 5

    Свалете супата от огъня и оставете за 10-15 минути. След това се смила с потапящ пасатор.

    Стъпка 6

    Добавете соев сос и риган. Оставете супата да заври и оставете да къкри на слаб среден огън още 4-5 минути. Ако супата е твърде гъста, добавете малко вода.

    Стъпка 7

    Преди сервиране поръсете ястието с лук, добавете малко сирене и растително масло.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *