Свински джолан с зеленчуци в гювеч

Снимка: Фейсбук Nikolai Simov
  • Подготовка
    30 мин
  • Готвене
    120 мин
  • Порции
    5
  • Прегледа
    4 675

Всяко ястие, сготвено в гювеч, става исключително вкусно. Така става и със свинския джолан.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Месото се реже на едри парчета и се слага в гювеча.

    Стъпка 2

    Четири средно големи картофа, нарязани на едро се прибавят

    Стъпка 3

    Един голям морков на едри шайби, десет малки лукчета, необелени, само изчистени и две глави стар чесън, необелен, само почистен се добавят.

    Стъпка 4

    Слагат се два стръка праз нарязан на едри пръчки, дюлята, нарязана на дребни кубчета, киселата зелка, само разлистена.

    Стъпка 5

    Подправяме с червен пипер, черен пипер, бахар, чаша червено вино, люта чушка и олио.

    Стъпка 6

    Всичко се разбърква и се слага в студена фурна. Пуска се на 220 градуса и се пече 2 часа.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *