Салата с ягоди, авокадо и дресинг от маково семе

rsute.ru
  • Подготовка
    10 мин
  • Готвене
    5 мин
  • Порции
    2
  • Прегледа
    213

Вкусните, сочни и ярки ягоди са едни от най-популярните плодове, особено през лятото. Ягодите обаче могат да бъдат и чудесна и необичайна съставка за салати, добавяйки свежест и живи нотки към всяка хапка.

Съставки

Рецепта за салата с ягоди, авокадо и дресинг

За дресинга

    Начин на приготвяне

    Ягодите се измиват, подсушават се и се нарязват на половинки или парчета, в зависимост от големината им. Отстранете кожата и костилката на авокадото, след което го нарежете на малки кубчета.

    Стъпка 1

    В купа смесете зехтин, балсамов оцет, мед, горчица и прясно изцеден лимонов сок. Сол и черен пипер по ваш вкус. Разбъркайте добре, така че всички съставки да се комбинират добре

    Стъпка 2

    В голяма купа за салата или голяма плоска чиния подредете спанака или салатата айсберг като основа на салатата.

    Стъпка 3

    Добавете нарязани ягоди и нарязани на кубчета авокадо върху зелените съставки.

    Стъпка 4

    Поръсете ядки върху салатата за хрупкава текстура и допълнителен вкус.

    Стъпка 5

    Полейте салатата с дресинга. Опитайте се да разпределите дресинга равномерно в цялата салата

    Стъпка 6

    Сервирайте тази салата веднага след приготвяне, за да запазите съставките свежи и сочни.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *