Салата от синьо сирене и пиле

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    15 мин
  • Готвене
    30 мин
  • Прегледа
    3 635

Сочните филийки круши отлично допълват пикантното сирене, а тръпчивият балсамов карамел придава на салатата изискан вкус.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Изсипете балсамов оцет в тенджера и оставете да заври. Намалете котлона до минимум и оставете да къкри в продължение на 35-40 минути, докато се сгъсти, като се разбърква от време на време. Готовият карамел охладете малко.

    Стъпка 2

    В купа смесете провансалските билки, черен пипер, сол и чесън.

    Стъпка 3

    Нарежете пилешкото филе, така че парчетата да са с еднаква дебелина.

    Стъпка 4

    Намажете пилето от всички страни със сместа от подправки и го поставете в тиган със загрят зехтин. Запържете филетата за 2-3 минути от всяка страна, докато омекнат.

    Стъпка 5

    Поставете пилето в чиния, охладете леко и нарежете на малки парченца.

    Стъпка 6

    Нарежете на едро ядките и запечете в сух тиган за 2-3 минути.

    Стъпка 7

    Натрошете сиренето на ситно. Нарежете крушата на тънки филийки.

    Стъпка 8

    Комбинирайте марулята с ядки, сирене и круша. Поставете върху чиния.

    Стъпка 9

    Поставете парчетата пиле отгоре и изсипете балсамовия оцет върху всичко. Поръсете сушени червени боровинки върху салатата, ако желаете.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *