Патладжанена разядка с чесън

Снимка: YouTube
  • Подготовка
    10
  • Готвене
    15
  • Порции
    2
  • Прегледа
    1 427

Разядките, особено с чесън, са предпочитани в нашата кухня. Рядко има българско семейство, което сяда на масата без салата или разядка. Патладажнената разядка с чесън е любима на мнозина, но се оказа, че не всеки знае как да я приготви. Тя е подходяща за всеки сезон и повод.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Печем патладжана във фурната, като преди това го дупчим с вилица. След изпичане го обелваме и го оставяме да се отцеди.

    Стъпка 2

    Обелваме чесъна и го смачкваме с пресата.

    Стъпка 3

    Филийките хляб се наскисват и отцеждат, като предварително сме махнали корите

    Стъпка 4

    Намачкваме патлаждана с помощта на вилица или прекарваме в блендер.

    Стъпка 5

    Към него се добавят останалите съставки, без смлените орехи, и се разбъркват много добре.

    Стъпка 6

    Аранжираме в чиния, като отгоре поръсваме с орехи.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *