Орехова торта без брашно

  • Подготовка
    20 мин
  • Готвене
    60 мин
  • Порции
    6
  • Прегледа
    6 286

Ако сте фен на сладкишите и не можете да устоите на тортите, то тази рецепта ще ви вдъхнови да опитате нещо различно. Вниманието ми привлече една кралска орехова торта без брашно. Тя е изключително вкусна и се топи в устата, с нея можете да изненадате семейството. Приготвя се бързо и лесно.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Жълтъците се отделят от белтъците.

    Стъпка 2

    Белтъците се разбиват до гъст сняг със захарта.

    Стъпка 3

    Пресява се нишестето в разбитата маса и отново се разбърква хубаво

    Стъпка 4

    Изсипват се предварително натрошените орехи и се бърка старателно.

    Стъпка 5

    Разстелете белтъчната смес върху тавичка, покрита с хартия за печене, и разпределете равномерно. Тавата е добре да е правоъгълна. Пече се 25 мин, при 180 градуса

    Стъпка 6

    Разделете готовия блат на 3 части. От хартията се отделя с помощта на шпатула докато е горещ.

    Стъпка 7

    Смеват се жълтъците с пудрата захар.

    Стъпка 8

    Добавя се мляко към яйчената смес и се разбърква.

    Стъпка 9

    Варете получената маса на слаб огън до сгъстяване, след което охладете за около 10 мин.

    Стъпка 10

    Добавя се маслото (предварително размекнато) към охладената смес и се разбива.

    Стъпка 11

    Към крема се добавя какаото.

    Стъпка 12

    Добавете рома и отново разбъркайте. Охладете крема.

    Стъпка 13

    Слепете блатовете с крем, а с остатъка намажете отгоре и отстрани. Поръсете с натрошени орехи и оставете в хладилника.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *