- януари 20, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Лесна
-
Подготовка25
-
Готвене25
-
Порции6
-
Прегледа4 470
Мидичките не само изглеждат привлекател, те са много вкусни и трудно бихте ги спасили до следващия ден, ако не си скриете някоя бройка. Няма човек, който да ги опитал и да не е поискал още. Аз лично мога да ям неограничено.
Съставки
Начин на приготвяне
Гасим содата в киселото мляко, добавяме маслото и брашно, пресято със солта. Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 4-5 части
Всяка от частите разточваме на лист с дебелина 2-3 мм.
Изрязваме кръгчета с помощта на чаша, които пълним с ореховата смес, която сме приготвили предварително.
Смесваме орехите със захарта, ванилията и водата, разбъркваме добре, кипваме и варим 10-ина минути на тих огън.
Слагаме от ореховата смес върху кръгчета тесто, след което ги прегъваме на две, притискат се добре двета страни и се редят в предварително намазнена тавичка.
Сладките се пекат в умерена фурна до бледорозово. Още топли се овалват в пудра захар.
Вижте още
Мидички
Съставки
Follow The Directions
Гасим содата в киселото мляко, добавяме маслото и брашно, пресято със солта. Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 4-5 части
Всяка от частите разточваме на лист с дебелина 2-3 мм.
Изрязваме кръгчета с помощта на чаша, които пълним с ореховата смес, която сме приготвили предварително.
Смесваме орехите със захарта, ванилията и водата, разбъркваме добре, кипваме и варим 10-ина минути на тих огън.
Слагаме от ореховата смес върху кръгчета тесто, след което ги прегъваме на две, притискат се добре двета страни и се редят в предварително намазнена тавичка.
Сладките се пекат в умерена фурна до бледорозово. Още топли се овалват в пудра захар.
Коментирай