Лучена супа с извара

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    10 мин
  • Готвене
    35 мин
  • Порции
    3
  • Прегледа
    15 341

Благодарение на добавеното брашно и сирене, пържената лучена супа е кадифена и нежна.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Нарежете лука на половинки или четвъртинки.

    Стъпка 2

    В тенджера загрейте маслото на средно силен огън. Добавете лука, разбъркайте и оставете да къкри за около 25 минути.

    Стъпка 3

    Поръсете брашното върху лука, разбъркайте и гответе още 2-3 минути.

    Стъпка 4

    Изсипете бульона в тенджера, оставете да заври. Добавете изварата и варете около 15 минути.

    Стъпка 5

    Подправете супата със сол и черен пипер 5 минути преди сваляне от огъня.

    Стъпка 6

    Добавете магданоз и крутони преди сервиране.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *