Лесен и вкусен тиквеник

Снимка: Прекрасна.бг
  • Подготовка
    30 мин
  • Готвене
    60 мин
  • Прегледа
    1 237

Традиционният тиквеник не изисква да имате конкретен повод, за да го направите. Достатъчно е да ви се мотае някоя тиква в мазата и вдъхновението е готово.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Смесете захарта с канелата.

    Стъпка 2

    Вземете кора и я намажете с част от олиото. Отгоре сложете още една кора. Разпределете част от тиквата и канелата със захар и орехи.

    Стъпка 3

    Не смесвайте тиквата със захарта! Тиквата пуска прекалено много вода и тиквеникът става клисав. За да избегнете това, първо разпределете настърганата тиква върху кората, а след това – канелата и захарта. Тиквата трябва да е сурова.

    Стъпка 4

    Навийте на руло от тясната страна.

    Стъпка 5

    Поставете рулото в тавата.

    Стъпка 6

    Повторете същото с останалите кори, докато се изчерпат всички продукти.

    Стъпка 7

    Подредете получените рула в тавата и ги намажете с малко олио.

    Стъпка 8

    Тиквеникът се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за 1 час.

    Стъпка 9

    След като извадите тавата от фурната, изчакайте тиквеника да изстине напълно.

    Стъпка 10

    Поръсете с пудра захар, нарежете и поднесете.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *