- януари 22, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна
-
Подготовка40
-
Готвене20
-
Порции4
-
Прегледа1 210
Ястието е много леко и приятно. Приготвя се лесно и няма да ви отнеме много време.
Съставки
Начин на приготвяне
Месото се измива и се сварява в подсолена вода заедно със зеленчуците. Изважда се след сваряването, а бульонът се прецежда. Запържва се брашното до светлокафеникав цвят.
Разрежда се с прецедения бульон - около 1 литър. Вари до сгъстяване при непрекъснато бъркане.
Жълтъкът се разбива с лимонов сок и се прибавя към соса. Разбърква се и се вари няколко минути. Накрая се прибавя накъсаното пилешко месо и фрикасето се поръсва с черен пипер.
Вижте още
Класическо пиле фрикасе
Съставки
Follow The Directions
Месото се измива и се сварява в подсолена вода заедно със зеленчуците. Изважда се след сваряването, а бульонът се прецежда. Запържва се брашното до светлокафеникав цвят.
Разрежда се с прецедения бульон - около 1 литър. Вари до сгъстяване при непрекъснато бъркане.
Жълтъкът се разбива с лимонов сок и се прибавя към соса. Разбърква се и се вари няколко минути. Накрая се прибавя накъсаното пилешко месо и фрикасето се поръсва с черен пипер.
Коментирай