Кекс с ром и ароматна глазура

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    3 часа
  • Готвене
    35 мин
  • Порции
    4
  • Прегледа
    1 331

Мек и сочен кекс с приятен вкус на силен алкохол, лек цитрусов аромат и ванилова глазура.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Настържете кората от портокала с фино ренде.

    Стъпка 2

    Разбийте омекотеното масло, двата вида захар и половината от цедката с миксер за около 2 минути.

    Стъпка 3

    Добавете яйца със сметаната и ванилия. Продължете да разбивате, докато сместа стане гладка.

    Стъпка 4

    Добавете пресятото брашно, солта и бакпулвера. Продължете да разбивате още 1-2 минути.

    Стъпка 5

    Постепенно изсипете рома и млякото и продължете да бъркате с миксер, за да получите доста дебело, хомогенно тесто.

    Стъпка 6

    Изсипете тестото във форма. Печете около 50–70 минути при 180 ° С.

    Стъпка 7

    Извадете готовия кекс от фурната и оставете за час и половина до два да се охлади.

    Стъпка 8

    Разтопете маслото на водна баня. Добавете ром, ванилия, кора, сол и пудра захар. Разбъркайте добре.

    Стъпка 9

    Изсипете глазурата върху какса и го оставете да престои 10-15 минути

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *