- февруари 28, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна
-
Подготовка3 часа
-
Готвене35 мин
-
Порции4
-
Прегледа1 331
Мек и сочен кекс с приятен вкус на силен алкохол, лек цитрусов аромат и ванилова глазура.
Съставки
Начин на приготвяне
Настържете кората от портокала с фино ренде.
Разбийте омекотеното масло, двата вида захар и половината от цедката с миксер за около 2 минути.
Добавете яйца със сметаната и ванилия. Продължете да разбивате, докато сместа стане гладка.
Добавете пресятото брашно, солта и бакпулвера. Продължете да разбивате още 1-2 минути.
Постепенно изсипете рома и млякото и продължете да бъркате с миксер, за да получите доста дебело, хомогенно тесто.
Изсипете тестото във форма. Печете около 50–70 минути при 180 ° С.
Извадете готовия кекс от фурната и оставете за час и половина до два да се охлади.
Разтопете маслото на водна баня. Добавете ром, ванилия, кора, сол и пудра захар. Разбъркайте добре.
Изсипете глазурата върху какса и го оставете да престои 10-15 минути
Вижте още
Кекс с ром и ароматна глазура
Съставки
Follow The Directions
Настържете кората от портокала с фино ренде.
Разбийте омекотеното масло, двата вида захар и половината от цедката с миксер за около 2 минути.
Добавете яйца със сметаната и ванилия. Продължете да разбивате, докато сместа стане гладка.
Добавете пресятото брашно, солта и бакпулвера. Продължете да разбивате още 1-2 минути.
Постепенно изсипете рома и млякото и продължете да бъркате с миксер, за да получите доста дебело, хомогенно тесто.
Изсипете тестото във форма. Печете около 50–70 минути при 180 ° С.
Извадете готовия кекс от фурната и оставете за час и половина до два да се охлади.
Разтопете маслото на водна баня. Добавете ром, ванилия, кора, сол и пудра захар. Разбъркайте добре.
Изсипете глазурата върху какса и го оставете да престои 10-15 минути
Коментирай