Войнишки курабийки

  • Подготовка
    10 мин
  • Готвене
    1 ч
  • Прегледа
    3 381

Трудно е за заетите дами всяка сутрин да приготвят закуска за семейството. Най-лесно е да купим нещо от магазина вечерта и всеки да се „спасява“ сутрин. Колко по-хубаво би било да могат всички да хапнат нещо вкусно, приготвено у дома!

За да не се забравят старите рецепти, при всеки сгоден случай приготвям нещо от стария бабин тефтер. Войнишките курабийки са лесен вариант да осигурите закуска за сутринта или допълнение за кафето. Те се приготвят бързо и стават много.

 

 

 

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Яйцата се разбиват добре. Прибавя се захарта при непрекъснато разбъркване. Разтопената мас се прибавя на тънка струйка. Содата се изсипва в киселото мляко и сместа се прибавя към яйцата, захарта и маста.

    Стъпка 2

    Брашното се прибавя внимателно до получаване на меко тесто. Готовото тесто може да се остави за около 15-20 мин, след което се оформят топчета.

    Стъпка 3

    Топчетата се нареждат в тава, предварително намазнена и посипана с брашно. Може да се намажат с белтък от яйце и да се посипе захар отгоре. По желание може в топчето да се постави локум или орехова ядка, според желанието на домакинята.

    Стъпка 4

    Курабийките се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 15- 20 мин.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *