- февруари 28, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна

-
Подготовка10
-
Готвене1 ч 20 мин
-
Порции2
-
Прегледа1 114
Богат кремообразен десерт с деликатен алкохолен аромат. Пригответе го за 14 февруари или друг празник и ще останете възхитени.
Съставки
Начин на приготвяне
Начупете шоколада и го поставете в топлоустойчива купа.
Смесете сметаната и ликьора. Заделете 2 супени лъжици за гарнитура, а останалото изсипете в тенджера.
Можете да използвате всеки ликьор по ваш избор, като кафе, сметана или портокал.
Загрейте сметаната, докато почти заври.
Изсипете ги върху шоколада и разбъркайте, докато сместа стане гладка.
Поставете в две малки чаши или купички и охладете.
Използвайте миксер, за да разбиете останалата сметана и поставете върху муса. Количеството на крема за декориране може да се увеличи в зависимост от вашите предпочитания.
Поставете го в хладилника за поне 1 час, но е по-добре десертът да остане там по-дълго.
Поръсете с десерт от какао преди сервиране.
Вижте още





Шоколадов мус с ликьор
Съставки
Follow The Directions

Начупете шоколада и го поставете в топлоустойчива купа.

Смесете сметаната и ликьора. Заделете 2 супени лъжици за гарнитура, а останалото изсипете в тенджера.

Можете да използвате всеки ликьор по ваш избор, като кафе, сметана или портокал.

Загрейте сметаната, докато почти заври.

Изсипете ги върху шоколада и разбъркайте, докато сместа стане гладка.

Поставете в две малки чаши или купички и охладете.

Използвайте миксер, за да разбиете останалата сметана и поставете върху муса. Количеството на крема за декориране може да се увеличи в зависимост от вашите предпочитания.

Поставете го в хладилника за поне 1 час, но е по-добре десертът да остане там по-дълго.

Поръсете с десерт от какао преди сервиране.
Коментирай