Add Recipe

Шоколадов мус с ликьор

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    10
  • Готвене
    1 ч 20 мин
  • Порции
    2 People
  • Преглеждания
    153

Богат кремообразен десерт с деликатен алкохолен аромат. Пригответе го за 14 февруари или друг празник и ще останете възхитени.

Съставки

Начин на приготвяне

1 Стъпка

Начупете шоколада и го поставете в топлоустойчива купа.

2 Стъпка

Смесете сметаната и ликьора. Заделете 2 супени лъжици за гарнитура, а останалото изсипете в тенджера.

3 Стъпка

Можете да използвате всеки ликьор по ваш избор, като кафе, сметана или портокал.

4 Стъпка

Загрейте сметаната, докато почти заври.

5 Стъпка

Изсипете ги върху шоколада и разбъркайте, докато сместа стане гладка.

6 Стъпка

Поставете в две малки чаши или купички и охладете.

7 Стъпка

Използвайте миксер, за да разбиете останалата сметана и поставете върху муса. Количеството на крема за декориране може да се увеличи в зависимост от вашите предпочитания.

8 Стъпка

Поставете го в хладилника за поне 1 час, но е по-добре десертът да остане там по-дълго.

9 Стъпка

Поръсете с десерт от какао преди сервиране.

Вижте още

Leave a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.