Шоколадов мус с ликьор

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    10
  • Готвене
    1 ч 20 мин
  • Порции
    2
  • View
    395

Богат кремообразен десерт с деликатен алкохолен аромат. Пригответе го за 14 февруари или друг празник и ще останете възхитени.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Начупете шоколада и го поставете в топлоустойчива купа.

    Стъпка 2

    Смесете сметаната и ликьора. Заделете 2 супени лъжици за гарнитура, а останалото изсипете в тенджера.

    Стъпка 3

    Можете да използвате всеки ликьор по ваш избор, като кафе, сметана или портокал.

    Стъпка 4

    Загрейте сметаната, докато почти заври.

    Стъпка 5

    Изсипете ги върху шоколада и разбъркайте, докато сместа стане гладка.

    Стъпка 6

    Поставете в две малки чаши или купички и охладете.

    Стъпка 7

    Използвайте миксер, за да разбиете останалата сметана и поставете върху муса. Количеството на крема за декориране може да се увеличи в зависимост от вашите предпочитания.

    Стъпка 8

    Поставете го в хладилника за поне 1 час, но е по-добре десертът да остане там по-дълго.

    Стъпка 9

    Поръсете с десерт от какао преди сервиране.

    Вижте още

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *