Шоколадов кекс с червено вино

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    1 час
  • Готвене
    15 мин
  • Порции
    4
  • View
    311

Меко, нежно, умерено сладко печиво с оригинални винени нотки. Определено ще се хареса на тези, които ценят необичайните десерти.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Пресейте брашното и комбинирайте с какао, сол и сода.

    Стъпка 2

    Разбийте омекотеното масло и захарта за 3-4 минути. Без да спирате миксера, добавяйте яйцата едно по едно. Добавете ванилия и разбийте още 2 минути.

    Стъпка 3

    Добавете брашното и виното на порции. Разбийте, докато сместа стане гладка.

    Стъпка 4

    Поставете тестото в намазнена форма за печене и печете около 45 минути при 180 ° C.

    Стъпка 5

    Проверете готовността с клечка за зъби: след пробиване на какса, тя трябва да остане суха.

    Стъпка 6

    Поръсете готовия кекс с пудра захар.

    Вижте още

    Recipe Reviews

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *