Add Recipe

Шоколадови трюфели с червено вино

Снимка: lifehacker.ru
  • Порции
    4 People
  • Преглеждания
    689

Класическа комбинация от шоколад и вино по оригинален начин. Ще ви харесат тези нежни кремообразни бонбони с нежен аромат на ванилия.

Съставки

Начин на приготвяне

1 Стъпка

Загрейте сметаната на слаб огън, не кипене.

2 Стъпка

Нарежете на ситно шоколада и поставете в горещата сметана. Оставете за няколко минути, след това разбъркайте до гладка смес.

3 Стъпка

Накълцайте маслото при стайна температура на кубчета. Добавете ванилията към сметаната. Разбъркайте бързо с бъркалка.

4 Стъпка

Налейте виното и разбъркайте отново.

5 Стъпка

Изсипете шоколадовата маса в пластмасов съд и охладете.

6 Стъпка

След това се покрива плътно със стреч фолио и се охлажда за 4 часа. Масата трябва да е достатъчно твърда, за да се лъжица в нея.

7 Стъпка

Покрийте тава или друг плосък съдс пергамент.

8 Стъпка

Оформете шоколада на равни топки. Поставете върху пергамента и охладете за 15 минути.

9 Стъпка

След това потопете трюфелите в какао и охладете отново.

Вижте още

Recipe Reviews

Avarage Rating:
  • 0 / 10
Total Reviews:( 103 )

Leave a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.