- февруари 28, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна

-
Порции4
-
Прегледа4 025
Класическа комбинация от шоколад и вино по оригинален начин. Ще ви харесат тези нежни кремообразни бонбони с нежен аромат на ванилия.
Съставки
Начин на приготвяне
Загрейте сметаната на слаб огън, не кипене.
Нарежете на ситно шоколада и поставете в горещата сметана. Оставете за няколко минути, след това разбъркайте до гладка смес.
Накълцайте маслото при стайна температура на кубчета. Добавете ванилията към сметаната. Разбъркайте бързо с бъркалка.
Налейте виното и разбъркайте отново.
Изсипете шоколадовата маса в пластмасов съд и охладете.
След това се покрива плътно със стреч фолио и се охлажда за 4 часа. Масата трябва да е достатъчно твърда, за да се лъжица в нея.
Покрийте тава или друг плосък съдс пергамент.
Оформете шоколада на равни топки. Поставете върху пергамента и охладете за 15 минути.
След това потопете трюфелите в какао и охладете отново.
Вижте още





Шоколадови трюфели с червено вино
Съставки
Follow The Directions

Загрейте сметаната на слаб огън, не кипене.

Нарежете на ситно шоколада и поставете в горещата сметана. Оставете за няколко минути, след това разбъркайте до гладка смес.

Накълцайте маслото при стайна температура на кубчета. Добавете ванилията към сметаната. Разбъркайте бързо с бъркалка.

Налейте виното и разбъркайте отново.

Изсипете шоколадовата маса в пластмасов съд и охладете.

След това се покрива плътно със стреч фолио и се охлажда за 4 часа. Масата трябва да е достатъчно твърда, за да се лъжица в нея.

Покрийте тава или друг плосък съдс пергамент.

Оформете шоколада на равни топки. Поставете върху пергамента и охладете за 15 минути.

След това потопете трюфелите в какао и охладете отново.
Коментирай