Чипс от пилешко филе в сушилня

pixabay
  • Прегледа
    195

За да направите пилешки чипс, ще ви трябва дехидратор за зеленчуци и плодове. Това е удобна и вкусна закуска на работа, на път или в училище.

За пилешки чипс ще ни трябва пилешко филе и подправки.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Отстранете филма и мазнината от пилешкото филе. Изплакнете и подсушете с хартиена кърпа.

    Стъпка 2

    Нарежете го на тънки филийки с еднаква дебелина. В отделна купа смесете соев сос, сушен чесън, черен пипер, лимонов сок, червен пипер, растително масло, захар, сол. Разбъркайте.

    Стъпка 3

    С тази марината се залива филето и всичко се разбърква добре. Поставете месото в хладилника да се маринова за 8-12 часа. След това поставете парчетата филе върху тави за дехидратиране отделно едно от друго, така че да не се допират.

    Стъпка 4

    Суши се при температура 70 градуса за 5-6 часа или 50-55 градуса за 10-14 часа.

    Стъпка 5

    Съхранявайте месото в стъклен буркан или хартиен плик при стайна температура.

    Стъпка 6

    Филето може леко да се замрази, за да се реже по-лесно на тънки филийки. Използвайте сладък или пушен червен пипер. Месото може да се съхранява до 6 месеца

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *