- февруари 28, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна

-
Подготовка2 часа
-
Готвене20 мин
-
Порции3
-
Прегледа997
Въздушно, невероятно меко тесто и сладък ароматен пълнеж. Толкова просто, но толкова вкусно!
Съставки
Начин на приготвяне
Комбинирайте пресятото брашно със сол, захар и мая.
Добавете 300 мл топло мляко и растително масло. Разбъркайте с лъжица, след което месете с ръка още 7-8 минути. Тестото трябва да е меко.
Разточете тестото на топка и поставете в леко намаслена купа. Покрийте с найлоново фолио или кърпа и оставете на топло за 1 час.
Оформете тестото във формата на салам и разделете на 12 парчета с приблизително еднакъв размер.
Навийте парчетата тесто на топки и поставете върху лист за печене. Оставете разстояние от 5-7 см между заготовките.
Покрийте листа за печене със стреч фолио и оставете за 10-15 минути.
Леко прашете дъното на чашас брашно. Използвайте го, за да направите вдлъбнатини в центъра на всяко парче тесто.
Разбийте яйцето с мляко и намажете заготовките. Поставете лъжица сладко в центъра на всяка.
Печете около 25-30 минути при 180 ° С.
Вижте още





Чийзкейк със сладко
Съставки
Follow The Directions

Комбинирайте пресятото брашно със сол, захар и мая.

Добавете 300 мл топло мляко и растително масло. Разбъркайте с лъжица, след което месете с ръка още 7-8 минути. Тестото трябва да е меко.

Разточете тестото на топка и поставете в леко намаслена купа. Покрийте с найлоново фолио или кърпа и оставете на топло за 1 час.

Оформете тестото във формата на салам и разделете на 12 парчета с приблизително еднакъв размер.

Навийте парчетата тесто на топки и поставете върху лист за печене. Оставете разстояние от 5-7 см между заготовките.

Покрийте листа за печене със стреч фолио и оставете за 10-15 минути.

Леко прашете дъното на чашас брашно. Използвайте го, за да направите вдлъбнатини в центъра на всяко парче тесто.

Разбийте яйцето с мляко и намажете заготовките. Поставете лъжица сладко в центъра на всяка.

Печете около 25-30 минути при 180 ° С.
Коментирай