Хумус с червено цвекло

Снимка: Супичка
  • Подготовка
    20
  • Готвене
    5
  • Порции
    8
  • Прегледа
    1 371

Хумусът с червено цвекло е вкусна разядка, подходяща както за ежедневието, така и за гости.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Червеното цвекло и предврително накиснатия нахут се сваряват. Можете да използват и от консерва.

    Стъпка 2

    Обелвате червеното цвекло и го нарязвате на едри парчета, а нахутът отцеждате от водата.

    Стъпка 3

    Сложете в блендер с 1/2 ч.л. сол, сока от лимона, сусамовия тахан, както и скилидките чесън и пасирате до получаване на еднородна смес.

    Стъпка 4

    Преди сервиране поръсвате хумуса със сусама. Съхранявайте хумуса с червено цвекло в хладилник в зтворен съд.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *