- януари 14, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Балканска кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка20
-
Готвене5
-
Порции8
-
Прегледа1 162
Хумусът с червено цвекло е вкусна разядка, подходяща както за ежедневието, така и за гости.
Съставки
Начин на приготвяне
Червеното цвекло и предврително накиснатия нахут се сваряват. Можете да използват и от консерва.
Обелвате червеното цвекло и го нарязвате на едри парчета, а нахутът отцеждате от водата.
Сложете в блендер с 1/2 ч.л. сол, сока от лимона, сусамовия тахан, както и скилидките чесън и пасирате до получаване на еднородна смес.
Преди сервиране поръсвате хумуса със сусама. Съхранявайте хумуса с червено цвекло в хладилник в зтворен съд.
Вижте още





Хумус с червено цвекло
Съставки
Follow The Directions

Червеното цвекло и предврително накиснатия нахут се сваряват. Можете да използват и от консерва.

Обелвате червеното цвекло и го нарязвате на едри парчета, а нахутът отцеждате от водата.

Сложете в блендер с 1/2 ч.л. сол, сока от лимона, сусамовия тахан, както и скилидките чесън и пасирате до получаване на еднородна смес.

Преди сервиране поръсвате хумуса със сусама. Съхранявайте хумуса с червено цвекло в хладилник в зтворен съд.
Коментирай