- октомври 9, 2023
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна

-
Прегледа184
Хайверът от червено цвекло е пикантно предястие, което върви добре с много ястия като салата или гарнитура към месо или риба.
Сварете цвеклото до полуготовност, нарежете на ренде. Запържете с моркови и лук в растително масло. Вкусно и здравословно и топло, и студено.
Съставки
Начин на приготвяне
Сварете цвеклото до полуготовност за около 30 минути. Охладете и обелете. Настържете на едро ренде.
Поставете настърганите моркови в предварително загрят тиган с растително масло. Запържете на среден огън за пет минути. Добавете цвеклото и задушете зеленчуците на слаб огън за 20 минути.
Запържете обеления и ситно нарязан лук в тиган с добавка на растително масло за 2-3 минути.
Посолете и поръсете с черен пипер цвеклото и морковите. Добавете запържения лук и наситнения чесън. Разбъркайте. Задушете всички зеленчуци за 10 минути при затворен капак.
Ако желаете, смелете хайвера от цвекло в блендер.
Вижте още





Хайвер от цвекло: рецепта за пикантна закуска
Съставки
Follow The Directions

Сварете цвеклото до полуготовност за около 30 минути. Охладете и обелете. Настържете на едро ренде.

Поставете настърганите моркови в предварително загрят тиган с растително масло. Запържете на среден огън за пет минути. Добавете цвеклото и задушете зеленчуците на слаб огън за 20 минути.

Запържете обеления и ситно нарязан лук в тиган с добавка на растително масло за 2-3 минути.

Посолете и поръсете с черен пипер цвеклото и морковите. Добавете запържения лук и наситнения чесън. Разбъркайте. Задушете всички зеленчуци за 10 минути при затворен капак.

Ако желаете, смелете хайвера от цвекло в блендер.
Коментирай