- януари 22, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Средна

-
Подготовка80 мин
-
Готвене40 мин
-
Порции15
-
Прегледа693
Чудесни сладки както за ежедневието, така и за поводи. Отнема малко повече време да се приготвят, но труда си заслужава.
Съставки
Начин на приготвяне
Пресява се брашното, а яйцата се разбиват, оставяме единия жълтък. Маслото се разбива със захарта.
Добавят се разбитите яйца и млякото, разбиват се с миксера.
Добавят се постепенно брашното, бакпулвера и ванилията.
Омесва се меко тесто. Оставяме го за около 10 минути да почине.
Разточваме го с дебелина около 1 см.
Режем на ленти и ги увиваме върху формичките за фунийки.
Подреждаме в тава, мажем с жълтък и печем фунийките в предварително загрята до 180 градуса фурна до готовност.
Крема приготвяме според указанието на опаковката.
Охладените фунийки пълним с крем.
Консумират се след няколко часа.
Вижте още





Фунийки с ягодов крем
Съставки
Follow The Directions

Пресява се брашното, а яйцата се разбиват, оставяме единия жълтък. Маслото се разбива със захарта.

Добавят се разбитите яйца и млякото, разбиват се с миксера.

Добавят се постепенно брашното, бакпулвера и ванилията.

Омесва се меко тесто. Оставяме го за около 10 минути да почине.

Разточваме го с дебелина около 1 см.

Режем на ленти и ги увиваме върху формичките за фунийки.

Подреждаме в тава, мажем с жълтък и печем фунийките в предварително загрята до 180 градуса фурна до готовност.

Крема приготвяме според указанието на опаковката.

Охладените фунийки пълним с крем.

Консумират се след няколко часа.
Коментирай