- януари 14, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка30
-
Готвене15
-
Порции2
-
Прегледа725
От доста време насам си обещавам, че ще изненадам семейството с традициаонна българка закуска, която не са опитвали досега. Обожавах триеницата, която прабаба ми приготвяше рано сутрин по време на лятното ми гостуване при нея. Беше ми не само вкусна, но ми беше и много интересно приготването ѝ. Не се изискват много продукти, но заниманието си заслужава.
Съставки
Начин на приготвяне
Пресейте брашното и оформете кладенче в тава. Прибавете щипка сол и червен пипер, добавете яйцето и 1 ч.л. вода, разбъркайте и започнете да триете дланите, за да се получат трохи от тестото.
Пръскайте с вода върху брашното и трийте ръцете си до получаване на трохички. Пресявайте трохите, за да премахнете излишното бращно.
Отделете част от триеницата за запръжка, а останалата изсипете във вряща, подсолена на вкус, вода, която сте сложили предварително на котлона.
В тиган разтопете маслото, прибавете отделената триеница и я запържете докато стане златиста, добавете щипка червен пипер, разбъркайте и отстранете от котлона.
Сипете запръжката към врящата триеница и варете още около 5 минути. При сервиране натрошете сирене.
Вижте още





Триеница
Съставки
Follow The Directions

Пресейте брашното и оформете кладенче в тава. Прибавете щипка сол и червен пипер, добавете яйцето и 1 ч.л. вода, разбъркайте и започнете да триете дланите, за да се получат трохи от тестото.

Пръскайте с вода върху брашното и трийте ръцете си до получаване на трохички. Пресявайте трохите, за да премахнете излишното бращно.

Отделете част от триеницата за запръжка, а останалата изсипете във вряща, подсолена на вкус, вода, която сте сложили предварително на котлона.

В тиган разтопете маслото, прибавете отделената триеница и я запържете докато стане златиста, добавете щипка червен пипер, разбъркайте и отстранете от котлона.

Сипете запръжката към врящата триеница и варете още около 5 минути. При сервиране натрошете сирене.
Коментирай