Триеница

Снимка:Готвач
  • Подготовка
    30
  • Готвене
    15
  • Порции
    2
  • View
    342

От доста време насам си обещавам, че ще изненадам семейството с традициаонна българка закуска, която не са опитвали досега. Обожавах триеницата, която прабаба ми приготвяше рано сутрин по време на лятното ми гостуване при нея. Беше ми не само вкусна, но ми беше и много интересно приготването ѝ. Не се изискват много продукти, но заниманието си заслужава.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Пресейте брашното и оформете кладенче в тава. Прибавете щипка сол и червен пипер, добавете яйцето и 1 ч.л. вода, разбъркайте и започнете да триете дланите, за да се получат трохи от тестото.

    Стъпка 2

    Пръскайте с вода върху брашното и трийте ръцете си до получаване на трохички. Пресявайте трохите, за да премахнете излишното бращно.

    Стъпка 3

    Отделете част от триеницата за запръжка, а останалата изсипете във вряща, подсолена на вкус, вода, която сте сложили предварително на котлона.

    Стъпка 4

    В тиган разтопете маслото, прибавете отделената триеница и я запържете докато стане златиста, добавете щипка червен пипер, разбъркайте и отстранете от котлона.

    Стъпка 5

    Сипете запръжката към врящата триеница и варете още около 5 минути. При сервиране натрошете сирене.

    Вижте още

    Recipe Reviews

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *